Jälleen yksi kiekkoura päättyi aivotärähdykseen – Bergenheim lyö pisteen kiekkouralleen

Sean Bergenheim (vas.) pelasi A-maajoukkueurallaan 32 kertaa leijonapaidassa. Tässä pelikavereina Tomek Valtonen ja Esa Pirnes. Arkistokuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ruotsin SHL:n Frölundassa pelannut Sean Bergenheim, 34, on päättänyt lopettaa kiekkouransa.

Kokeneen suomalaishyökkääjän saama aivotärähdys osoittautui niin pahaksi, ettei pelaamisen jatkaminen ollut enää järkevää. Hän pystyi pelaamaan tällä kaudella ainoastaan neljässä ottelussa.

– Neljä viimeistä kuukautta ovat olleet todella raskaita aikoja. Kävin läpi samat aivotärähdyksen oireet Sveitsissä. Näyttää siltä, ​​että menetät vuosia elämästäsi, olet "sumussa" ja kärsit koko ajan erilaisista ​​oireista. Se todella koettelee, Bergenheim kertoo Frölundan tiedotteessa.

Bergenheim kertoo ymmärtävänsä riskit, joita uran jatkamisesta ja uudesta päävammasta voisi hänelle koitua. Siksi perhe-elämä, tavallinen arki ja perhe-elämä kiehtovat enemmän.  

– En halua mennä tarkemmin oireisiini, mutta olen iloinen niistä askeleista, joita olen pystynyt ottamaan arkielämässä. On täysin selvää, että tulen tarvitsemaan apua toipumisessa ja että tulen matkustamaan Yhdysvaltoihin ja Kanadaan saadakseni apua experteiltä, joiden kanssa olen työskennellyt aiemmin. On kuitenkin hyvä ennuste sille, että toivun ennalleni, Bergenheim sanoo Frölundan tiedotteessa.

Bergenheim pelasi pitkällä urallaan yli 500 ottelua NHL:ssä. Pohjois-Amerikassa hän edusti New York Islandersia, Tampa Bay Lightingia, Florida Panthersia ja viimeksi Minnesota Wildia kaudella 2014–15. 

Jokereiden kasvatti ehti pelata myös Venäjällä ja Sveitsissä. A-maajoukkueessa Bergenheim nähtiin 34 kertaa.

Huippupelaajien päävammat ovat puhuttaneet tällä viikolla Ruotsissa.

Pari päivää sitten kuultiin Färjestadia edustaneen norjalaispuolustaja Ole-Kristian Tollefsenin lopettamisilmoitus. Hänen uransa viimeinen tälli tuli oman joukkueen harjoituksissa pelikaverin olkapään tärähdettyä Tollefsenia kasvoihin.