Jake Newton lähtee sittenkin KooKoosta Jyväskylään – saa edun puolustajien pistekamppailuun

Amerikkalaispuolustaja Jake Newton jatkaa uraansa JYPin paidassa. Kuva: Jukka Rautio

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen vakuutteli vielä maanantaina Ilta-Sanomille, että Jake Newton ei ole lähdössä seurasta. Tiistaina KooKoo kärsi kuitenkin tappion Jukureille, ja jo keskiviikkona Newtonin osoite vaihtui. Uudeksi seuraksi osoittautui vahvimmin huhuissa pyörinyt, STT:n viikonloppuna uutisoima JYP.

– Jake onnistui Kouvolassa hienosti ja olimme hänestä kiinnostuneita myös ensi kaudeksi. Jo tovin on kuitenkin ollut selvää, että hänen uransa jatkuu syksyllä muualla, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Siirto on kaikkien osapuolien kannalta järkevä. Jake pääsee taistelemaan mestaruudesta ja taloudellinen hyöty on meille merkittävä.

Yhdysvaltalainen Newton pelasi KooKoossa 52 ottelua tehoin 12+23. Hän voi tehdä ensiesiintymisensä JYPin paidassa jo perjantaina Lukkoa vastaan.

Tämä tuo Newtonille etua myös kamppailussa puolustajien pistepörssin kärkipaikasta. Siirrolla JYPiin hän saa yhden pelin enemmän kalenteriinsa, sillä kouvolalaiset ovat pelanneet yhden pelin JYPiä enemmän. Sen lisäksi pakkitilaston kärki, kolmen pisteen päässä oleva Kärppien Miika Koivisto on parhaillaan olympialaisissa.

– Kun tällainen tilaisuus vielä avautui, niin en halunnut jättää sitä käyttämättä. Arvostan ja tulen kaipaamaan kaikkea, mitä olen KooKoolta ja kannattajilta saanut. Haluankin kiittää organisaatiota ja kannattajia sekä toivottaa kaikkea parasta jatkoon, Newton sanoi seuran sivuilla.