Jääkiekkoliiga väistää jääpallopeliä

Jääkiekkoliigassa nähdään harvinainen tapahtuma, kun liigaottelu siirretään mahdollisen jääpallopelin takia.

Lauantaille 10. maaliskuuta merkittu SaiPa–Jukurit siirtyy pelattavaksi jo päivää aiemmin, perjantaina 9.3. kello 18.30. Siirron syynä on jääpallon Bandyliigan kyseisenä lauantaina ohjelmassa oleva kauden loppuottelu, joka pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen finalistin kotikentällä. Lappeenrannan Veiterä johtaa Bandyliigaa 15 ottelun jälkeen ilman tappiota.

Lappeenrannan Kisapuistossa jääpallokentän (etualalla) ja jäähallin (taustalla) parkkitilat ovat yhteiset. Kuva: SaiPa

– Tämä on toki vielä finaalin osalta ennakointia ja sisältää monta jos-sanaa. On kuitenkin suuri mahdollisuus siihen, että Kisapuistossa nähdään todellinen superviikonloppu, mikäli SaiPan runkosarjan päätösottelussa on panosta ja Veiterä pelaa finaalissa. Kisapuiston kapasiteetti esimerkiksi parkkipaikkojen suhteen joutuu todella koville, jos päällekkäin on kaksi isoa tapahtumaa, kertoo SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen.

Viljakaisen mukaan ratkaisu palvelee molempien joukkueiden kannattajia ja koko Etelä-Karjalan urheiluyleisöä.

– Totta kai on paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä molemmat ottelut. Minä mukaan lukien. Kun asiaa pohdittiin toimistolla, valmennuksen ja vastustajan kanssa, päädyttiin siihen, että ottelun aikaistaminen on tässä tilanteessa paras ratkaisu. Kun vihreää valoa tuli vielä suurimmalta osalta aitioasiakkaita ja Liigalta, kannatti ratkaisu tehdä tässä vaiheessa. Irtolippumyynti otteluun on ollut vielä maltillista, mutta toki meillä on paljon kausikorttiasiakkaita. Toivottavasti muutos ei aiheuta heille ylitsepääsemättömiä haasteita.

Liigajoukkueista SaiPa, Jukurit ja vapaavuorolla oleva TPS eivät siis pelaa enää runkosarjan päätöspäivänä.

Myös lauantaina 3.2. pelattavan ottelun Pelicans-SaiPa alkamisaika on muuttunut. Ottelu alkaa kello 19. Pelicansin ehdottama ottelun myöhästyttäminen sopi hyvin lappeenrantalaisille, jotka saavat kaksi tuntia lisää palautumisaikaa. SaiPa pelaa liigaottelun myös perjantaina, Pelicans jo päivää aiemmin torstaina.