Ilves vahvistuu ensi kaudeksi - tupsukorvista Liigan jerryisin joukkue

Jerry Ahtola (oik.) jatkaa uraansa Tampereella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jerry Ahtola (oik.) jatkaa uraansa Tampereella. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa Kiekkoareenan tietojen mukaan kaksi Jerryä - hyökkääjä Ahtolan ja puolustaja Laakson.

Tällä kaudella Helsingin IFK:ta edustanut hyökkääjä Jerry Ahtola teki runkosarjassa 36 ottelussa tehopisteet 1+2. Pudotuspeleissä hän mahtui kokoonpanoon neljässä kamppailussa ja jäi niissä tehopisteittä.

Yhteensä 32-vuotias sekä laidalla että keskellä pärjäävä turkulaislähtöinen Ahtola on pelannut liigatasolla 591 runkosarjaottelua tehoilla 106+102. Hän oli mukana voittamassa HIFK:n kanssa Suomen mestaruutta keväällä 2011. Hän on pelannut urallaan HIFK:n lisäksi Liigaa myös TPS:n, Lukon ja Tapparan miehistöissä.

***

Puolustaja Jerry Laakso pelasi edelliset neljä kautta Yhdysvalloissa UMass-Dartmouthin yliopistossa NCAA:n kolmannessa divisioonassa. Ilveksen oma kasvatti teki ammattilaisdebyyttinsä myös tänä keväänä pelattuaan kolme ottelua ECHL:ää Wheeling Nailersissa tehoin 0+2.

Laakso valittiin sekä päättyneellä että sitä edellisellä kaudella NCAA III:n tähdistökentälliseen. 25-vuotias puolustaja voitti viimeisellä Ilveksen junioreissa pelaamallaan kaudella 2013-14 Nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin.

***

Ilves tiedottaa keskiviikkona Jerryjen lisäksi myös kolmannen pelaajan, jonka nimeä se on tiistaipäivän mittaan arvuutellut sosiaalisessa mediassa faneiltaan. Toistaiseksi on muun muassa selvinnyt, että kyseessä ei ole ainakaan kestohuhu Geoff Platt.