Ilves-tulokas Koppasen kausi alkaa NHL-leirillä

Joona Koppanen (oik.) on pelannut harjoituskaudella ensimmäisiä miesten pelejään. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Joona Koppanen (oik.) pelasi harjoituskaudella ensimmäisiä miesten pelejään. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi hyökkääjäksi valittu 19-vuotias Joona Koppanen aloittaa ensimmäisen ammattilaiskautensa Ilveksen riveissä.

Kaikki ikäkausimaajoukkueet kolunnut sentteri otti tuntumaa miesten peleihin harjoituskaudella muutaman ottelun verran. Viimeisessä harjoitusottelussa Sportia vastaan maalinteossakin onnistunut Koppanen ei ole vielä ollut ihan tyytyväinen oman pelinsä tasoon.

- Siinä on vielä hakemista ja tekemistä. Puolustuspäässä erityisesti iskuja ja kiekkovarmuutta pitäisi saada lisää. Jäätuntumakin on vielä vähän hakusessa, siinä ehkä ne isoimmat toistaiseksi.

Ilveksen pelikään ei ole vielä täysin uomissaan, mutta lempääläläislähtöisen Koppasen mukaan oikeaan suuntaan ollaan menossa.

- Pikkuhiljaa. Kauden alussakin kerkeää vielä hioa asioita. Eiköhän se kehity siitä kauden edetessä ja parane sinne minne pitääkin.

Hyppy junioreista miesten peleihin ei ole pieni, joten kesätreenit pitää hoitaa kunnialla. Koppanen saikin ehjän kesän alle.

- Kesäreenit menivät ihan ehjästi. Punttia ja aerobisia tuli tehtyä aika tasaisesti. Ihan kotosalla treenasin.

Koppanen ei ole Ilveksen kokoonpanossa kauden ensimmäisissä otteluissa, sillä hän osallistuu hänet kesällä 2016 varanneen Boston Bruinsin harjoitusleirille.

- Varmasti on kova leiri ja kovia harkkapelejä edessä. Sinne vaan täysillä antamaan näyttöjä. Reissun kestosta ei ole vielä tietoa. Riippuu siitä kuinka hyvin menee, että kuinka pitkän ajan olen.

Keväällä 2016 maailmanmestaruuden alle 18-vuotiaissa voittaneella Koppasella on alkavaan kauteen selvät askelmerkit.

- Tavoitteena on ottaa iso paikka liigajengistä, ja saada sitä kautta vastuuta ja onnistumisia. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat tietenkin sitten se tämän kauden päätähtäin.