Puolustaja Valtteri Viljanen on Ilveksen jenkkifutismies - "Luulen että Brady hoitaa"

Valtteri Viljasen kauteen on mahtunut monenlaista roolia. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Valtteri Viljasen kauteen on mahtunut monenlaista roolia. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen kivinen tie kohti kevään 2018 pudotuspelejä ei saanut kovin suurta helpotusta perjantai-illan paikallisottelusta Tapparaa vastaan. Ilves johti ottelua vielä toisella erätauolla, mutta lopulta kirvesrinnat puristivat jatkoaikavoittoon.

- Tasainen peli oli. Oltiin ensimmäinen erä vähän enemmän kuskin paikalla, mutta sitten tasoittui toiseen erään. Mun mielestä oli ihan hyvää peliä molemmilta joukkueilta, tosi tasainen peli, Ilves-puolustaja Valtteri Viljanen kommentoi ottelun jälkeen.

- Tosi huono aloitus kolmanteen erään, kaveri iski heti ensimmäiseen vaihtoon, mutta tosi tärkeää että saatiin piste. Kaikki pisteet on meille nyt elintärkeitä. Ei muuta kuin virheistä opiksi ja kohti huomista.

Seitsemänneksi puolustajaksi Ilveksen kokoonpanoon merkitty Viljanen koki ottelussa kaikenlaisia pelipaikkoja, kun hän pelasi perinteisen seiskapakin roolin lisäksi myös kakkosylivoimassa ja päätyi kolmannessa erässä jopa hyökkäämään kapteeni Tapio Laakson tiputtua pois Ilveksen vahvuudesta.

Alkukaudesta isoakin vastuuta saanut Viljanen on viime aikoina pudonnut pienemmille peliminuuteille. Pelihuumori on ainakin toistaiseksi kuitenkin tallella.

- Kyllä pelivire pysyy, kunhan pääsee vain kentällä viilettämään missä tahansa roolissa. Sitten se on hankalampaa, jos joutuu istumaan pitkiä aikoja penkillä.

Tappara-ottelun kolmannen erän lisäksi Viljanen pelasi myös tiistain TPS-kamppailussa hyökkääjänä. Miten hyppäys kiekollisen puolustajan tontilta laituriksi sujuu?

- Ihan ok se hoituu. Koetan vain painaa päälle niin paljon kuin jaloista lähtee. Yritän pitää pelin simppelinä, enkä ala mitään rakennella.

- Yritän vain taklata ja saada riistoja aikaiseksi, ja hyökkäyspäässä sitten odotan maalin edessä sinne tulevia kiekkoja. Aika simppeliä peliä siinä pitää pelata, jos hyökkääjäksi laitetaan.

Työ haittaa harrastuksia

Valtteri Viljanen tunnetaan joukkueen sisällä myös kovana amerikkalaisen jalkapallon fanina. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattava jenkkifutiskauden huipennus Superbowl jäänee kuitenkin jääkiekon takia Viljaselta näkemättä.

- Tulee tosi paljon seurattua jenkkifutista, melkein joka sunnuntai katson ainakin sen ensimmäisen pelin, kun se tulee hyvään aikaan. Meillä on tiistaina peli, niin Super Bowlia ei varmaan tällä kertaa pysty katsomaan. Muuten olisi kyllä mielelläni katsonut, varsinkin jos olisi tullut vähän aikaisemmin. Haluaisin kyllä katsoa.

Ottelussa kohtaavat viimevuosien kestomenestyjä New England Patriots sekä Philadelphia Eagles. Supertähti Tom Bradyn tähdittämä Patriots on Viljasen veikkaus ottelun voittajaksi.

- Kaikki tietysti veikkaavat, että Patriots voittaa. Haluaisin kyllä että Eagles voittaisi, mutta luulen että Brady hoitaa sen lopulta kotiin kuitenkin.