Ilves-kultakypärä Suomi haluaa jatkaa voittoputkea Jyväskylässä

Junioreista tuttu joukkueen tehomiehen viitta on löytänyt tiensä Eemeli Suomen harteille nyt Liigassakin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Junioreista tuttu joukkueen tehomiehen viitta on löytänyt tiensä Eemeli Suomen harteille nyt Liigassakin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen alkukauden paras pistemies on ollut seuran oma kasvatti Eemeli Suomi, 21.

Kauden ensimmäisissä kahdeksassa ottelussa tehopisteet 1+5 summannut laituri oli tiistain KooKoo-voiton jälkeen positiivisella mielellä.

- Kyllä oli pelin jälkeen fiilis korkealla niin itselläni kuin kopissakin. Oli hyvä saada lopultakin se kolmen pisteen voitto alle. JYPiltä torstaina sitten seuraavaksi toiset kolme pistettä.

Liigajumbona vielä ennen tiistain kamppailuja majaillut Ilves on nyt voittanut kolme ottelua peräjälkeen. Peli ei kuitenkaan kultakypärän mukaan ole vielä valmista.

- Ajoittain pelataan hyvin, mutta vielä pitäisi saada huolellisuutta lisää, että pysyisi paketti kasassa koko 60 minuuttia, Suomi analysoi.

Viiden tappiopelin jälkeen suunta on siis kääntynyt kolmeksi voitoksi. Miksi tuulen suunta muuttui?

- Nämä on usein pienistä asioista kiinni. Ollaan keskitytty omaan tekemiseen, ja nyt kun saatiin pieni napsu lisää siihen omaan tasoomme, niin voittojakin on alkanut tulla. Nyt pitää vaan jatkaa tästä samalla tahdilla.

Kaudella 2014-15 Suomi takoi nimensä suomalaiseen kiekkohistoriaan, kun hän takoi Nuorten SM-liigan uudeksi piste-ennätykseksi lukemat 19+60=79. Kahdella ensimmäisellä liigakaudella Suomen pistesaldoksi jäi 14 pistettä, mutta nyt tahti on huomattavasti kovempi. Taikatemppuja tehovireen takana ei kuitenkaan ole.

- Olen tehnyt vaan kovasti hommia päivä kerrallaan, ja jatkan samalla tiellä. Ei siihen mitään ihmekonsteja ole, pitää vaan pitää iloinen ilme ja nauttia nyt tästä, kun peli kulkee.

Ilves kohtaa kauden yhdeksännessä ottelussaan torstaina Jyväskylässä sarjakakkosen JYPin.