Ilveksen urheilutoimenjohtaja Kari Heikkilä Yle Puheella: Meiltä haluttiin hankkia pelaajia, mutta me emme suostuneet myymään – Se on yleisön aliarvioimista

Viime kaudella Kari Heikkilä korvasi Lukon valmentaja Juha Vuoren. Tällä kaudella Heikkilä tuli kesken syksyä kasvattajaseuransa Ilveksen urheilutoimenjohtajaksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ilveksen urheilujohtaja Kari Heikkilä arvioi torstaina Yle Puheen haastattelussa seuransa tämän kauden otteita ja ensi kauden rakentamista.

Haastattelussa katse oli jo tulevaisuudessa. Heikkilä oli tyytyväinen nykyiseen sopimuspelaajien määrään. 

– Enää on muutama paikka täyttämättä, ja lisäksi (Otto) Koivulan ja (Joona) Koppasen tilanne on auki.

Ensi kauden joukkuetta on mahdollista rakentaa seesteisemmistä lähtökohdista kuin vuosi sitten.

– Viime kevät oli aika turbulenssia, ja nuorten pelaajien osalta on tällä kaudella nähty pieni… miten sen nyt sanoisi, pieni sakkausvaihe, mutta kyllä se tästä tasaantuu, Heikkilä muotoili.

Radiohaastattelussa Heikkilä sai vastatakseen, miksi Ilves ei täydentänyt rivejään siirtoajan loppumetreillä, vaikka pelaajarinki oli jo valmiiksi kapea. Materiaali tiedettiin rajalliseksi jo ennen kuin kultakypärä Sami Sandell sai viime viikolla Pelicansia vastaan aivotärähdyksen ja joutui jättämään loppuviikon elintärkeät Tappara- ja Jukurit-ottelut väliin.

Heikkilä käänsi asetelman radiohaastattelussa niin päin, että Ilves piti tietoisesti kiinni nykymiehistään, eikä luopunut kenestäkään.

– Meiltähän haluttiin hankkia, mutta me emme suostuneet myymään. Se on yleisön aliarvioimista, Heikkilä muistutti.

Heikkilä korosti moneen otteeseen olevansa erittäin tyytyväinen omasta organisaatiosta ponnistaneiden nuorten lupausten esiinmarssiin.

– (Topias) Haapanen, (Joona) Ikonen ja (Oskari) Laaksonen ovat hyviä nuoria jo nyt valmiita pelaamaan Liigassa. Eemeli Suomen ja Ville Meskasen kehityksestä olen iloinen, mutta tietysti on tarkoitus hankkia kokemusta.

– Ei meillä mikään valtava kiire ole. Jos kotimaasta ei löydy sopivia pelaajia, sitten pitää katsoa ulkomailta, Heikkilä tarkensi.

Kapteeni Tapio Laakson lähteminen Raumalle on ollut julkinen salaisuus jo kauan.

– Laakson lähteminen on ollut tiedossa jo pitkään, Heikkilä myönsi ja puntaroi suorassa radiolähetyksessä myös huippuvireeseen päässeen Sami Sandellin tilannetta. Kahden vaikean polvioperaation jälkeen kultakypäräksi palannut Sandell ei ole peitellyt haluaan suunnata ulkomaille. Ottajia on jonoksi asti, etenkin Keski-Euroopasta on osoitettu kiinnostusta.

– Jos niin on, silloin hän varmasti lähtee, mutta silloin toivotamme hänelle hyvää onnea ja hankimme pelaajan hänen tilalleen, Heikkilä sanoi.

Lokakuussa urheilutoimenjohtajan tehtävässään aloittanut Heikkilä sai ottaa kantaa myös siihen, miten hänen ja ex-pelikaveri Karri Kiven yhteistyö on toiminut.

– Meillä on hyvät valmentajat ja he ymmärtävät tämän pelin hengen ja sen, millaista peliä nykyään pitää pelata.

Pelin kehityskäyrä on ollut oikea.

– Alkukausi oli hieman hapuileva, varsinkin puolustuspelaamisen kanssa oli vaikeuksia, mutta kun se on parantunut, olemme päässeet tekemään tätä loppurutistusta.

– Peli ja pelaajat ovat kehittyneet. He harjoittelevat hyvin kentällä ja kentän ulkopuolella, Heikkilä arvioi.

– Meillä on erittäin hyvä tohina toimistolla ja hyvä meininki koko organisaatiossa. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä lähitulevaisuudessa.