Ilveksen Meskanen jatkaa piste per peli -tahdissa: "Kai sitä joku voi läpimurroksi sanoa"

Ville Meskanen on ollut Liigan alkukauden valopilkkuja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ville Meskanen on ollut Liigan alkukauden valopilkkuja. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi koko Liigan ensimmäisen puoliskon menestystarinoita henkilökohtaisella puolella on ollut Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen. 22-vuotias laituri on takonut tehoja piste per peli -tahdissa, eikä vire näytä hiipumisen merkkejä.

Tiistai-iltana HPK:ta vastaan Meskanen merkkautti kaksi syöttöpistettä, mutta pelistä jäi silti päälimmäisenä mieleen vain kirvelevä jatkoaikatappio.

- Syö kuin pientä oravaa nyt. Peli oli hyvin meillä hallussa, mutta tämä on niin tuttua ollut tällä kaudella, että se vaan lipeää meiltä sitten jotenkin, Meskanen manasi.

Ilves johti ottelua ensimmäisiltä sekunneilta aina viime minuuteille asti, mutta lopullinen kruunu jäi ottamatta. Yhdentoista maalin ottelu oli melkoista hurlumheitä alusta loppuun.

- Aika hyvin tämä peli kuvaa tätä koko meidän kautta. Hyökkäyspeli ja maalinteko onnistuu pääsääntöisesti ihan hyvällä prosentilla. Puolustus sitten ei niin hyvin. Eikä se ole mitenkään pakkien tai maalivahtien juttu, vaan hyökkääjienkin pitäisi puolustaa tiiviimmin. Se olisi niin helpompaa koko alakolmikolle maalivahti mukaanlukien.

Muutaman pelin alkukaudesta loukkaantumisen takia menettänyt Ilves-kasvatti on tehnyt 29 pelaamassaan ottelussa nyt tehopisteet 13+16. Kymmenen pelatun pelin jälkeen Meskanen toppuutteli läpimurtopuheita, mutta joko nyt olisi sen aika?

- Pisteet ovat kyllä tulleet vähän itsestään, jos niin voi sanoa. En ole hirveästi stressannut tai katsellut niitä mitenkään, vaan niitä on vaan tullut. Totta kai se hyvältä tuntuu, ja kai sitä joku voi läpimurtokaudeksi sanoa, vaatimaton tamperelainen sanoi.

Meskanen on pelannut viime ottelut Ilveksen tehoketjussa Sami Sandellin ja Teemu Rautiaisen kanssa. Kolmikko tehtailee maaleja liukuhihnalta, ja kaikkien sijoitus pistepörssissäkin on jo viidentoista parhaan joukossa.

- Hyökkäyspeli meillä toimii, mutta muutama peli nyt otettu pakkastakin omiin. Siihen pitää puuttua.

- Peli pitää saada paremmin katki omissa, siinä on parannettavaa. Keskialueen yli tullaan kyllä sitten hyvin. Jonkunmoinen pyöritys ja laukaus saadaan kyllä sitten hyökkäysalueella lähes aina tuotettua.

Piste per peli -tahdissa pelanneita pelimiehiä on Liigassa tällä kaudella Meskasen lisäksi vain viisi. Näillä näytöillä voi leijonapaidankin päästä pian vetämään niskaan.