Ilveksen kolmikko treenaa jo täyttä päätä Leijonien MM-leirille – ensimmäinen nimilista julki ensi viikolla

Kamat päälle ja autoon. Ville Meskanen, Eemeli Suomi ja Sami Sandell ovat tottuneet pukemaan varusteet päälleen tutussa Hakametsän hallissa, josta kolmikko siirtyy treenijäälle muutaman kilometrin päähän Kaukajärvelle. Kuva: JP Mikola

A-maajoukkueen huhtikuun ensimmäiselle MM-leirille valmistautuminen on täydessä käynnissä. Monille seurajoukkuepelinsä päättäneille kisaehdokkaille on jo käynyt kutsu, vaikka nimilistaa ei olekaan vielä virallisesti julkistettu. 

Kiekkoareenan tietojen mukaan Ilveksestä mukana on vahvan kauden pelannut kolmikko Sami Sandell, Eemeli Suomi ja Ville Meskanen.

Yllä oleva kuva luonnollisesti vahvistaa sen, että tehohyökkääjien kausi ei päättynyt Ilveksen liigajoukkueen tavoin runkosarjaan. Tähtäin on pääsiäisen jälkeen Turussa alkavalla leirillä.

Trio on treenannut tutun Hakametsän hallin sijaan muutaman kilometrin päässä Kaukajärven Sentteri-hallin kaukalossa muutaman muun pelaajan kanssa Leijonien apuvalmentajana jatkavan Pekka Kangaslustan johdolla. Samoilla treenijäillä on nähty myös kevään nuorisomaajoukkueiden tapahtumiin valmistautuvia pelaajia.

Ensimmäisen leiriryhmän kokoonpanon tarkka julkistamispäivä ei ole vielä tiedossa.

– Menee varmaan ihan viimeisille päiville ennen leiriä, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo.

Leijonat kohtaa MM-leiri I:ksi ristityn leiriviikkonsa päätteeksi Valko-Venäjän kahdesti. Ensimmäinen ottelu pelataan Turun Kupittaalla (5. huhtikuuta), toinen kohtaaminen on päivää myöhemmin vuorossa päivää myöhemmin Hämeenlinnassa.

Valtaosa KHL-pelaajista on jo päättänyt kautensa ja saanut tiedon huhtikuussa alkavasta MM-leirityksestä.

Leijonien johtoporras ei ole vielä tarkkaan kertonut, missä vaiheessa puolivälieristä putoavien liigajoukkueiden ja Jokereiden pelaajat liittyvät mukaan tai milloin mahdollisia NHL-apuja on luvassa A-maajoukkueeseen.

– Maajoukkueesta ollaan varmasti ensi viikolla yhteydessä niihin pelaajiin, jotka ovat Jokereista mukana, Jokereiden GM Jari Kurri kertoo.

A-maajoukkueen ohjelma on tiivis ennen kuin MM-turnaus alkaa Tanskassa 5. toukokuuta. Harjoitusotteluja on kaiken kaikkiaan kymmenen. Niistä vain kolme pelataan Suomessa. 

Toisella leiriviikolla (viikko 15) Leijonat kohtaa kahdesti Latvian Riikassa. Kolmannella viikolla vuorossa on Tshekin EHT-turnaus, joka kantaa tänä keväänä nimeä Carlsson Hockey Games.

Olympiakauden vuoksi Ruotsin EHT-tapahtuma otellaan sekin vasta huhtikuussa. Sweden Hockey Gamesin avauspeli Venäjää vastaan otellaan Suomessa ennen kuin Leijonat siirtyy Södertäljeen ja Tukholmaan.

Marjamäki ja maajoukkueen General Manager Jere Lehtinen astuivat Helsingissä median eteen palattuaan NHL-tarkkailumatkalta Yhdysvalloista. Lue Kiekkoareenan juttu tiistain tiedotustilaisuudesta tästä.