"Ihan kivat bileet, mutta alkaa jo riittää" – torilla esitelty mestaruuspokaali oli saanut Kärppien juhlissa osumaa

Oulun Kärppien miesten ja naisten liigajoukkueiden yhteiset juhlat täyttivät odotetusti Oulun torin. Yleisöä oli jo reitin varrella toivottomassa paraatibussilla kulkeneet mestarit juhlapaikalle.

– Kyllä tämä nöyräksi vetää, kun ihmisiä on ollut näin paljon tukena, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kehui torijuhlassa.

Kovimmat huudot torijuhlassa sai kapteeni Lasse Kukkonen. Hän korosti juhlapuheessaan oululaisten kiekkojännäreiden yhteisöllisyyttä ja kehui loistavaa joukkuetta.

– Tämä oli mahtava tarina. Nuorten miesten esiinmarssi. Muutama lehahtaa isommille areenoille, mutta niin se pitää ollakin.

Mestarit alkoivat kokea vappupäivänä jo pientä turnausväsymystä. Kotiin kaipasi mestaruusmaalin iskenyt puolustaja Aleksi Mäkelä, joka valitteli flunssaansa.

Myös pudotuspelien ykköspelaaja Julius Junttilan virta alkoi olla lopussa.

– Oulussa olimme muutaman päivän ja jatkoimme Leville. Onhan tämä aina kun poikein kanssa pääsee juhlimaan.

– Ihan kivat bileet. Nyt alkaa toki jo riittää, Junttila myönsi.

Jos Kärppien pelaajilla alkoi iskeä väsy, eikä Liigan mestaruuspokaali, tai sen kopio, ollut ihan parhaassa iskussa. Vuosien varrella paljon nähneen kannun kulho nyökkäsi nöyrästi vasemmalle.

– Poika on saunonut ja ottanut vähän osumaakin. Ihan kunnossa se silti on. Nakkeja emme lähteneet siinä keittämään, Junttila totesi.

– Pleijarit on kovaa aikaa, Kukkonen lisäsi.