Huippulupauksella on vaikeaa: Sportin kokoonpanosta tippunut Robin Salo lainalle Mestikseen

Robin Salo on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo neljän eri kauden aikana liigakiekkoa. Sportin organisaation suurin timantti on jättämässä vaasalaisseuran tämän kauden jälkeen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport tiedotti tiistaina Robin Salon siirtyvän kahden ottelun mittaisella lainasopimuksella Mestikseen Kokkolan Hermeksen riveihin. 19-vuotias suurlupaus on jäänyt viime otteluissa kokoonpanon ulkopuolelle.

– Robin on jäänyt viime aikoina vähälle peliajalle ja tulimme yhdessä siihen tulokseen, että hänen on parempi pelata muutama ottelu Mestiksessä isossa roolissa, vaasalaisten urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo Sportin tiedotteessa.

Salo on New York Islandersin toisen kierroksen varaus viime kesältä. Meneillään oleva kausi on ollut lupaavalle puolustajalle hankala, sillä hän onnistunut iskemään 32 ottelussa vain tehot 0+4. Hän joutui jo alkukaudesta seuraamaan otteluita katsomon puolelta, ja nyt hän on ollut Sportin kolmessa viime ottelussa pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Kiekkoareenan saamien tietojen mukaan Salo ei jatka Sport-paidassa ensi kaudella.

Sport tiedotti myös tehneensä jatkosopimukset puolustajien Tony Sundin ja Ville Saukon kanssa. Kaksikko pysyy uusien sopimusten myötä Vaasassa kevääseen 2019 asti.

Kiekollisesti lahjakas Sund, 22, pelaa debyyttikauttaan liigassa, ja hän on iskenyt 35 ottelussa tehopisteet 2+4. Saukko, 24, pelaa puolestaan toista kauttaan liigassa, ja hän on saalistanut kauden 34 pelaamassaan ottelussa kaksi maalia ja kolme tehopistettä.