Hrachovina jatkaa syksyn sitkeimpänä veskarina

KooKoo vaihtaa maalivahtia ja tekee ketjuihinsa pientä hienosäätöä perjantaisen tappiollisen Kuopion matkan jälkeen, kun Kouvolaan saapuva Tappara puolestaan luottaa yhä vain yhteen ainoaan torjujaan.

Tapparan Dominik Hrachovina ja Lappeenrannassa lauantaina pelaava Lukon Kaapo Kähkönen jatkavat taistelua syksyn sitkeimmän veskarin tittelistä. Hrachovina ei toistaiseksi ole luovuttanut pelivuoroa apumiehilleen. Kähkönenkin on aloittanut kaikki pelit, mutta kertaalleen Sebastian Ylönen on komennettu hänen tilalleen kesken pelin.

Kun Tappara tulee vastaan, KooKoon maalilla pelaa Samu Perhonen. Kuva on viime kaudelta. Maalintekoa yrittää Sebastian Repo. Kuten yleensäkin puolustuspään tapahtumissa, Ryan O´Connor on ulapalla. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

KooKoo maalilla aloittaa kauden kolmannen kerran kaukaloon pääsevä Tappara-pelien erikoismies Samu Perhonen. Hän torjui kouvolalaisille syyskuun puolivälissä pisteen Hakametsän vieraspelistä ja oli luukulla myös tappiollisessa HIFK-vierailussa.

Tapparan kokoonpanosta on pudonnut täyden tusinan pisteettömiä otteluita putkeen luovinut Ässistä siirtynyt Jarno Kärki. Laitahyökkääjän peliaika hiipui alkukauden noin 17 minuutista lokakuun alle kymmenminuuttisiin ennen katsomokomennusta.

Rivistöön palaa 669 runkosarjaottelun Teemu Nurmi, 32, joka pelasi kaikki Tapparan syyskuun kymmenen ottelua, mutta on katsellut sivusta lokakuun alun kolme peliä. Nurmen tehopisteet ovat vain 1+1, mutta toisaalta hänen pelaamiensa runsaan 102 minuutin aikana vastustaja on tehnyt vain yhden tasakentällismaalin.

KooKoo

Toni Kähkönen–Siim Liivik–Mikael Keränen; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Ville Vainikainen–Miikka Pitkänen–Patrick Bjorkstrand; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Anrei Hakulinen–Mikko Virtanen–Toni Hyvärinen; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Tomi Leivo–Jan-Mikael Juutilainen–Eetu Pöysti; Ville Järvinen (7. puolustaja)

Maalilla Samu Perhonen (Juha Järvenpää)

Tappara

Kristian Kuusela–Jan-Mikael Järvinen–Jukka Peltola; Mikko Lehtonen–Niko Mikkola

Tomas Zaborsky–Juhani Jasu–Niko Ojamäki; Veli-Matti Vittasmäki–Otso Rantakari

Teemu Nurmi–Matti Järvinen–Sebastian Repo; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen

Joona Luoto–Otto Rauhala–Jere Karjalainen; Aleksi Salonen (7. puolustaja)

Maalilla Dominik Hrachovina (Christian Heljanko)

Juttua muokattu kello 16.05. Lisätty tieto Lukon yhdestä maalivahdinvaihdosta.