HPK värväsi uuden tykin Joensuusta

Lisää tulivoimaa. HPK vahvisti rivejänsä OLli Maansaarella (vas.) ja Oskari Lehtisellä. Kuva: Jari Perkiö.

Helmikuussa 24 vuotta täyttänyt Oskari Lehtinen haluaa panna itsensä kunnolla likoon täyttääkseen kiekkounelmansa.

Viime kaudella Mestiksessä loistanut laitahyökkääjä hakee nyt läpimurtoa HPK:ssa.

Lehtisellä on tilillään entuudestaan neljäntoista liigaottelun kokemus Ässistä, mutta tämän jakson (2013–15) kruunuksi jäi yksi osuma Sportin verkkoon.

Viime kaudella ura kääntyi uuteen nousuun, kun Lehtinen paukutti Jokipoikien Mestis-joukkueessa peräti 22 osumaa.

Tämä herätti myös HPK:n kiinnostuksen.

Hämeenlinnalaisjoukkueen tarjoama testijakso kestää syyskuun loppuun asti.

– Hienoa, kun sain tämän tilaisuuden. Nyt keskitän kaiken energiani siihen, että valtaisin liigapaikan, Lehtinen painotti.

Lehtisen haaveena on ollut pelata jääkiekkoa ammatikseen niin pitkään kuin mahdollista, mutta usko ollut välillä koetuksella. TPS:n kasvatti ehti kokeilla Turun jälkeen jo Ässissä ja Lukossa, kunnes ura kääntyi toivottuun nousuun vihdoin jOensuussa.

Sielläkin vasta toisella kaudella.

– Toki minulla oli hyvä kesätreenijakso alla, mutta suurimpana syynä oli kuitenkin lisääntynyt luottamus. Koutsi antoi minulle enemmän vastuuta, Lehtinen kuvaili.

Painava laukaus on ollut Lehtisen valtti jo pitkään. Sitä hän aikoo käyttää sumeilematta myös Hämeenlinnassa ja vakuuttaa näin HPK:n seurajohdon.

– Tiedän liigan vaatimukset omasta kokemuksesta ja haluan hyödyntää kokemuksen. Keskityn nyt pelkästään siihen, että valtaan pelipaikan HPK:sta.

Lehtinen liittyy HPK:n harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

Toinen tuore kasvo Olli Maansaari on treenannut joukkueen kanssa jo muutaman viikon. HPK:n kasvatti pääsi tutustumaan liigaympyröihin jo viime kaudella kahdessa ottelussa sekä vuodenvaihteen Spengler Cupissa.

– Totta kai A-nuorten ja miesten pelit ovat eri juttu, mutta silti ero ei ollut niin suuri kuin kuvittelin, Maansaari tuumi.

Maansaarta on tituleerattu maalinsylkijänä, mutta 19-vuotias hyökkääjä on itse maltillisempi.

– En ole hirveän näyttävä pelaaja, mutta olen aika varma ja luotettava. Oli tilanne mikä tahansa, Maansaari tuumi.

Maansaari oli viime kaudella pitkälti A-nuorten mukana lähinnä koulunkäynnin takia. Lukiota on jäljellä vielä viimeinen luokka.