HPK solmi jatkopestejä ja vuokrasi pakin Espooseen

Eetu Tuulola iski lokakuun Ilves-ottelussa Tampereella kaksi maalia toisessa erässä. Koko kaudella tehoja on kertynyt 25 ottelussa 8+1. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jos HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen ja pelaajakoordinaattori Jukka Voutilainen paiskaavat kättä kaikkien seuransa kanssa sopimuksen tehneiden kanssa, niin Kerhon toimistolla on riittänyt viime aikoina käteltävää.

HPK tiedotti itsenäisyyspäivän juhlahumun jälkimainingeissa solmineensa pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa yhteensä kahdeksan jatkosopimusta.

Petteri Nikkilä jatkaa HPK:ssa seuraavat kolme kautta ja Eetu Tuulola kaksi kautta. HPK käyttää myös ensi kauden optionsa Teemu Turusen, Jere Innalan ja Harri Kainulaisen sopimuksista. Myös liigajoukkueen valmentajat Timo Turunen ja Juha Lehtola jatkavat HPK:ssa ensi kaudella.

Sentterin tontilla operoiva Erkka Seppälä kirjauttaa itselleen ensimmäisen liigasopimuksensa, jonka kesto on 2+1 vuotta.

Seppälä on A-nuorten SM-liigaa johtavan HPK:n oma kasvatti. Tällä kaudella 174-senttinen keskushyökkääjä on kerännyt 33 A-nuorten ottelussaan 41 (11+30) tehopistettä. Viime kevään U18 MM-hopea osoittaa, että potentiaalia on Rinkelimäen lisäksi muihinkin kaukaloihin.

– Erkan otteita on ollut ilo seurata syksyn mittaan. Hän on onnistunut erinomaisesti syyskauden aikana Nuorten SM-liigassa. Kun jokapäiväinen työ ja peliesitykset ovat tuolla tasolla, seura haluaa tarjota mahdollisuuden kehittyä edelleen.

– Erkan on toki otettava itse paikkansa, mutta ovi on nyt auki. Erkka on klassinen sentteri, jolle luonnollinen polku on pelata miesten pelejä ensi kaudella, HPK:n pelaajakoordinaattori Voutilainen kehuu HPK:n tiedotteessa.

HPK:n valmennuksesta päävalmentaja Antti Pennasen ja valmentaja Antti Miettisen lisäksi Kerhoa valmentavat ensi kaudella tutut miehet. Valmentaja Turusen sekä maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtolan jatkosopimukset pitävät osaavan ryhmän kasassa.

– Oli HPK:lle selkeä valinta jatkaa koko valmennustiimin sopimuksia 2019 kevääseen asti. Valmennuksella on selvät vastuualueet ja he täydentävät osaamisellaan toisiaan, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen sopimukseen sisältyy molemminpuolinen optio kausista 2019-2021.

– Olemme varanneet yhteisen option neuvotella tulevaisuudesta Antin kanssa. Neuvottelut käydään viimeistään ensi syksynä jatkon osalta.

HPK on vuokrannut 19-vuotiaan Niclas Almarin Espoo Unitediin loppukaudeksi. Espoolaislähtöisen puolustajan vuokrasopimukseen kuuluu kuitenkin HPK:n oikeus kutsua Almari takaisin oranssiin tarpeen vaatiessa. Pittsburgh Penguinsin 2016 varaama puolustaja on HPK:n sopimuspelaaja kaudella 2018–2019.