HPK:n kultakypärä löysi huipputehot puhumalla

Taikasauva. Oula Palve on käyttänyt mailaansa mestarillisesti viime peleissä.

Maila on muuttunut taikasauvaksi HPK:n johtotähdeksi nousseen Oula Palveen käsissä.

Hämeenlinnalaisjoukkueen kultakypärä veti hatustaan peräti seitsemän tehopistettä tämän viikon otteluissa Ilvestä ja JYPiä vastaan.

Ensin Hakametsässä 1+2 ja perään Rinkelinmäellä 1+3.

Viime kauden oma piste-ennätys meni rikki jo tammikuun alussa.

– Kuulostaa ehkä hullulta, mutta en ole yllättynyt näistä lukemista. Olen saanut hinattua hyökkäystehot sille tasolle minne ne kuuluvatkin, Palve tuumi.

Ratkaiseva käänne tuli joulun alla Palveen istuttua alas HPK:n valmentajan Antti Pennasen kanssa. Siinä palaverissa käytiin läpi perusteellisesti, miten Palve voi ottaa seuraavan stepin urallansa.

– Kaikki asiat puhuttiin halki. Se avasi silmiä ja kannatti kaikin puolin. Sen jälkeen on kulkenut paljon paremmin.

Pennanen haluaa muuttaa Palveen peliä entistä kokonaisvaltaisemmaksi. Sillä tiellä on harpattu nyt iso askel eteenpäin.

– Olen kovassa kunnossa hyvän kesätreenin jäljiltä, mutta en hyödyntänyt tätä täysin alkukauden aikana. Pelissä tuli välillä liukumis- ja huilimisvaiheita. Nyt olen pyrkinyt siihen, että luistelen koko ajan dynaamisesti molempiin suuntiin, Palve kuvaili.

Muutoksen on huomannut lehtereille asti.

Korjausliikkeestä huolimatta hyökkäyspeli on ja pysyy Palveen tavaramerkkinä.

– Nyt on tullut hyvin tulosta ylivoimallakin. Sekään ei ole aina pelkästään itsestä kiinni. Vaikka jakaisit kuinka hyviä syöttöjä neliön keskeltä, tarvitaan myös viimeistelijä. Muuten kiekko ei mene verkkoon.

Palve, 25, on nyt oudossa tilanteessa. Kausilla 2014–16 hän pelasi koko ajan Mestiksen kärkisijoista Jukurien paidassa. Viime talvena HPK eteni hienosti puolivälieriin.

On selvää, että menestyvässä joukkueessa on paljon helpompi tehdä tulosta kuin nykyisessä ahdingossa. HPK käväisi jo liigajumbona – ja on edelleen peräti 17 pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Toki kymmenennellä sijalla oleva Ässät on pelannut kolme ottelua HPK:ta enemmän.

– Meillä on aika iso vuori kiivettäväksi, mutta turha stressata tilanteen takia. Pitää elää hetkessä ja antaa mennä vaan. Jos ryhtyy miettimään liikaa, masentuu ja turhautuu suotta, Palve painotti.

Miltä tuntui valua hetkeksi viimeiselle sijalle?

– Kaikki tiesivät, ettemme ole niin huonoja. Hallitsimme monia pelejä syksyn mittaan, mutta voitto karkasi käsistä syystä tai toisesta. Oli vain ajan kysymys, milloin alamme voittaa, Palve vastasi.

Davosin Spengler Cup kirkasti pelaajien mieliä kevätkaudelle.

– Saimme sieltä hyvän buustin, kun pääsimme pelaamaan vähän vapaammin. Turnauksessa oli kaikkinensa hieno meininki.