HPK löysi kaksi kovaa vahvistusta

Löytyisikö peli-ilo Davosista? HPK:n suunnannäyttäjiin kuuluva Otto Paajanen ja kumppanit hakevat uutta nostetta Spengler Cupista. Kuva: Jukka Rautio.

Tilapäistä apuvoimaa kaivannut HPK löysi kaksi mieluista vahvistusta tapaninpäivänä alkavaan Spengler Cupiin.

Hämeenlinnalaisille tuttu Tommi Santala ja tshekkihyökkääjä Tomas Vincour vahvistavat HPK:ta Davosissa pelattavassa kutsuturnauksessa.

Santala liittyy vahvuuteen sveitsiläisjoukkue EHC Klotenista ja Vincour tulee vajaaksi viikoksi mukaan tshekkiläisestä Kometa Brnosta.

HPK:n johto kävi neuvotteluja useaan suuntaan joukkueen vahvistamiseksi ja ilahtui kovasti saatuaan kaksikon Santala-Vincour ryhmäänsä.

– Kuvastaa Spengler Cupin suurta arvostusta Sveitsissä, kun sekä pelaaja (Santala) että seura (Kloten) olivat valmiita lainaan, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kiitteli.

Arvostus pohjautuu pitkiin perinteisiin. Maailman vanhin jääkiekkoturnaus järjestetään nyt jo 91. kerran.

Santala, 38, pelaa nyt jo kymmenettä peräkkäistä kautta Sveitsissä ja Klotenissa. Väliin mahtuu vain vajaan puolen kauden mittainen visiitti Metallurg Magnitogorskin KHL-joukkueessa. Tämä keikka osui kaudelle 2016–17.

Suomalaissentteri on kuulunut Klotenin luottomiehiin talvesta toiseen. Hän on takonut yli 40 pistettä peräti neljällä kaudella ja tehnyt hyvää tulosta kaikkina vuosina.

Tämän syksyn lukemat ovat 19 peliä ja 7+11=18 pistettä.

Hämeenlinnalaiset oppivat tuntemaan Santalan hyvin 1999–2003, jolloin hän vahvisti HPK:ta kolmen ja puolen kauden ajan.

Paras kausi (2002–03) toi komean saldon 13+38=51.

Vincour, 27, on karaistunut ympäri kiekkomaailman. Tililtä löytyy 95 NHL-ottelua Dallasin ja Coloradon joukkueista sekä 97 KHL-ottelua Ak Bars Kazanin ja Sibir Novosibirskin joukkueista.

Nyt hän on toista kautta Brnon vahvuudessa. Syksyn saldo on 26 ottelussa 8+5=13 pistettä.

Vincour on kuulunut Tshekin maajoukkueen vahvuuteen kolmen kauden EHT-turnauksissa, mutta toistaiseksi MM- tai olympiakutsua ei ole kuulunut.

HPK aloittaa turnausurakkansa keskiviikkona (27.12.) edellispäivän ottelun Sveitsi-Dinamo Riika voittajaa vastaan. Torstaina HPK:n vastustajana on häviäjä pelistä Sveitsi-Dinamo Riika.

Pyeongchangin olympiaturnaukseen valmistautuva Sveitsin maajoukkue osallistuu Spengler Cupiin 38 vuoden tauon jälkeen. Sveitsi oli mukana edellisen kerran 1979.

Dinamo Riika on jämähtänyt KHL:ssä läntisen konferenssin jumboksi. Latvialaisjoukkueen suomalaispuolustaja Anssi Salmela on kärsinyt vaivoista.

Spengler Cupin kolme muuta osanottajaa ovat isäntäseura HC Davos, kaksi edellistä turnausta voittanut Kanadan maajoukkue sekä Tshekin liigan kakkosena majaileva Mountfield HK.

HPK:n ohjelmassa on Sveitsi- ja Riika-kohtaamisten jälkeen 1–3 peliä menestyksen mukaan. Spengler Cup huipentui uudenvuodenaattona pelattavaan finaaliin.

C More näyttää kaikki turnauksen ottelut Suomessa.