Hotakaisesta jukuri yli kahdeksi vuodeksi

Kun liigaseura tiedottaa purkaneensa sopimuksen jonkun pelaajan kanssa, on yleensä jo sovittu toisen seuran kanssa siitä, että tiedote singahtaa pelaajan uudelta seuralta muutamaa tuntia myöhemmin. Kun siis JYP ilmoitti purkaneensa sopimuksensa keskushyökkääjä Valtteri Hotakaisen kanssa, osattiin odottaa uutisia esimerkiksi Jukureilta.

Valtteri Hotakainen harjoitteli maanantaina ensimmäistä kertaa Jukurien paita päällä. Kuva: Jukurit

- Pitkäaikainen JYP-Akatemian kapteeni Valtteri Hotakainen siirtyy Jyväskylästä Mikkeliin. 27-vuotias hyökkääjä pukee jukuripaidan ylleen loppukauden lisäksi kahdella seuraavalla kaudella, tiedotti Jukurit jo ennen puolta päivää.

Hotakainen on edustanut viimeisen seitsemän vuoden aikana JYPiä ja JYP-Akatemiaa yhteensä 313 ottelua: Liigassa 117 ottelua ja Mestiksessä 196 ottelua. Hermeksen kasvatti on tällä kaudella pelannut JYPin riveissä 14 ottelua.

- Kyseessä on työteliäs pelaaja, joka ei ole kokematon Liigassa. Hotakaisesta saamme leveyttä hyökkäysmateriaaliimme, kommentoi Jukurien päävalmentaja Risto Dufva uutta hankintaa.

Kaksinkamppailuissa vahva hyökkääjä liittyy Jukurien vahvuuteen heti.

Hotakaisen siirrosta voisi päätellä, että viisi viime ottelua Jukureista sivussa loukkaantumisen takia ollut Turo Asplund on loukkaantunut vakavammin. Jukureilla ei ole tapana tiedottaa pelaajiensa sairausloman pituusennusteita.

Jukurien vakiosenttereitä ovat tällä kaudella olleet Henrik Koivisto, Julius Vähätalo, Markku Flinck ja Asplund. Viime pelissä Kuopiossa keskellä veti myös Teemu Henritius. Joukkuetta on herätelty tai lyhytaikaisia komennuksia on hoideltu laittamalla keskikaistalle myös Zach Budish tai Joonas Kalliola.

Jukurit pelaa tällä viikolla vain yhden ottelun. Perjantaina Mikkelissä vierailee Tappara.