Hotakaiselle lähtöpassit JYPistä, Jokiselle jatkosopimus

 

Valtteri Hotakaisen kiekkoura ei jatku JYPissä. Seura tiedotti sopimuksen purkamisesta maanantaina. Kuva: Liiga

JYP ja keskushyökkääjä Valtteri Hotakainen, 27, ovat purkaneet kevääseen 2018 asti voimassaolleen pelaajasopimuksensa. Tiet erkanevat – niin kuin tapana on – yhteisymmärryksessä eli molempien osapuolten sopimuksella.

Hotakaisen vastuu tämän kauden JYP-miehistössä jäi melko vähäiseksi. Monivuotinen Mestis-joukkue JYP-Akatemian kapteeni ehti edustaa JYPiä tällä kaudella 14 ottelua. Niissä peliaikaa kertyi keskimäärin 10 minuuttia ottelussa, tehoja kertyi 0+2. ja plusmiinuslukema oli –5.

Otteluja JYPin liigajoukkueessa kertyi seitsemän pelikauden aikana 119 (11+16=27). Mestiksessä Hotakainen pelasi 196 ottelun verran.

JYP tiedotti myös tehneensä jatkosopimuksen puolustaja Jaakko Jokisen 24, kanssa. Pelaajasopimus ulottuu kevääseen 2020 saakka.

Kookas puolustaja (189 cm, 93kg) on Jämsän Kiekko-Susien kasvatti. JYPiä Jokinen on edustanut  nuoremmasta C-juniori-iästä lähtien eli kesästä 2007 saakka. J

Myös Jokisen pelaajapolkuun kuuluu kouliintuminen JYP-Akatemian riveissä. 

Alkukauden 20 liigaottelussaan Jokinen on nakutellut tehopisteet 2+3=5. Lisäksi Jokisen plusmiinus- lukeman (+10) on JYP-pakiston paras tällä hetkellä.