Honka tekee räjähdysmäistä nousua alle 18-vuotiaiden pistepörssissä

JYP sai lauantaina TPS:ää löylyttäessään tuulettaa myös Anttoni Hongan ensimmäistä liigamaalia. Ottelun viimeiseksi jäänyt 6–1-osuma upposi Oskari Setäsen taakse toisen erän päätösminuuteilla.

–Aiemmissakin peleissä on ollut paikkoja tehdä se maali, eikä ole onnistunut. Nyt kun se maali sitten tuli, se tuli aika huonolla laukauksella, Honka nauroi ottelun jälkeen.

–Veto oli huono, mutta kyllä siinä oli tarkoituksena ihan tehdä maali eikä vain toimittaa kiekkoa luukulle. Olin jo samassa vaihdossa päässyt ampumaan suoraan syötöstä eikä se mennyt sisään. Kun seuraava paikka tuli, oli aika kirkkaana mielessä, että nyt pitää verkon soida.

Pisteitä Honka tekee hurjaa tahtia. Hyvin luistelevan puolustajan liigaura alkoi 17.10. ottelussa SaiPaa vastaan. Jo toisessa ottelussa KalPaa vastaan tuli kaksi syöttöpistettä ja TPS:ää vastaan tehot 1+1.

1+3=4 tehopistettä neljään ensimmäiseen liigaotteluun on kova lukema vasta lokakuun alussa 17 vuotta täyttäneelle pakille. Honka on nimittäin jo nyt SM-liigan alle 18-vuotiaiden kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 12. Edellä on vain pelaajia, jotka ehtivät alaikäisinä pelata 25 liigaottelua tai enemmän.

–Kun on päässyt ylivoimaa pelaamaan, niin on päässyt keräämään muutaman syöttöpisteen. Täytyy kyllä kiitellä valmennusta, että vastuuta on tullut näinkin hyvin.

Honka on muutenkin tullut liigajäille pirteästi. Sulavaliikkeinen pakki pelaa rohkeasti, uskaltaa pysyä kiekossa ja tekee säännöllisest peliä edistäviä ratkaisuja.

–Päätin alusta asti, että liigapeleihin on turha lähteä pelkäämään ja jännittämään. Ihan hyvin olen pystynyt pelaamaan omalla tyylilläni rohkeaa peliä. On tietysti mukavaa, kun pääsee ylivoimalle asti.

–Olen sen verran hyvä luistelija, ettei liigavauhti ole ollut ongelma. Rajat tulevat lähinnä vastaan voimassa ja kamppailupelaamisessa. Siinä on vielä paljon kehitettävää, ja todennäköisesti sen takia en olekaan saanut ihan kaikkia pelejä pelata, Honka analysoi.

Ensimmäisen liigamaalin tekijälle on tietenkin pakko esittää klassikkokysymys: mihin asetetaan TPS:n verkkoon uponnut kiekko?

–Kyllä sille on ihan hyvä kunniapaikka kotona. Siinä on myös ensimmäisen A-junnumaalini kiekko ja muita mitaleita. Liigakiekko sopii hyvin samaan joukkoon, Honka virnisti.

Seuraavat kiinniotettavat alle 18-vuotiaiden kaikkien aikojen pistepörssissä ovat kovan profiilin nimiä: Teppo Numminen ja Timo Blomqvist iskivät alaikäisinä kuusi liigapistettä mieheen. Kärkikymmenikköä tähdittävät myös muun muassa Timo Jutila ja Janne Grönvall sekä aktiivipelaajista Miro Heiskanen, Rasmus Ristolainen ja Urho Vaakanainen.

Anttoni Hongalla on vielä vuosi hyvää aikaa pistää listan kärkinimi Reijo Ruotsalainen koville. Ruotsalainen paukutti alaikäisenä 30 ottelussa 9+14=23 pistettä. Ennätyksen iskeminen samassa tahdissa on toki Hongalta todella paljon pyydetty, mutta tällä vauhdilla sekin voi onnistua...