Historiallinen 142 minuutin maratonottelu pidensi Jokereiden playoff-kevättä

Tuhti torjuntamäärä. Karri Rämö torjui KHL-historian pisimmässä ottelussa peräti 83 kertaa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KHL-historian pisimmän kamppailun pelannut Jokerit sai pidennettyä playoff-urakkaansa pelaamalla idän ison ihmeliigan pisimmän ottelun. Historiankirjoihin naputellaan nyt numerot 142.09.

KHL:n edellinen ennätysottelu pelattiin sarjasta jo kadonneiden Lev Prahan ja Donbass Donetskin välillä. Suomalaisväriä sisältänyt kamppailu kesti 126.14.

Jokereiden Mika Niemi ratkaisi ennätystrillerin viidennessä jatkoerässä. Kovaan paineeseen joutunut maalivahti Karri Rämö torjui ottelussa peräti 83 kertaa.

– Nyt on todella suuri tunne siitä, että sarja kääntyy. Jätkät todella uskovat siihen. Tämä on nyt ihan uusi sarja. Ollaan himassa pelattu muutenkin hyvin, varmasti saatiin tästä lisäpontta siihenkin. Hoidetaan lauantaina himassa ja tullaan tänne takaisin seiskapeliin, yli 50 minuutin peliajan kellottanut puolustaja Sami Lepistö (52.19) hehkutti.

Ottelusarjan kuudes ottelu pelataan lyhyen palautumisjakson jälkeen jo lauantaina Helsingissä.

Jokeri siirtyi 1–0-johtoon, kun Brian O'Neill sutaisi ylivoimalla irtokiekon maaliin vain neljän minuutin pelin jälkeen. TsSKA tasoitti 11 minuutin kohdalla, kun Kirill Kaprizov nosti rystyllä kiekon jokerimaalin kattoon.

Ottelun kolmatta ja ratkaisevaa maalia saatiin odottaa todella pitkään, viidenteen jatkoerään asti. Niemi hiljensi moskovalaiset laukomalla kiekon Ilja Sorokinin ohi ajassa 142.09.

TsSKA johtaa KHL:n läntisen konferenssin välieräsarjaa nyt voitoin 3–2. Jos Jokerit voittaa myös lauantaina, ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan maanantaina Moskovassa.