Hirmuinen armada! Ruotsi saa lisää NHL-tähtiä

Kohti Tanskaa. Nashvillen ruotsalaistähti Filip Forsberg tulee MM-kisoihin ja tuo mukanaan kaksi seurakaveriansa. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire – AOP.

Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg tiesi mitä puhui.

Grönborg ilmoitti MM-turnauksen alla, että NHL-vahvistusten määrä saattaa nousta viime kevään tasolle.

Lausunto herätti lähinnä hymähtelyjä, sillä vuoden takainen maailmanmestaruus heltisi peräti 19 NHL-kiekkoilijan johdolla.

Kuka olisi uskonut, että Ruotsin ennätys menee rikki heti seuraavana keväänä.

Mutta totta se on – Tre Kronor pelaa Tanskan MM-turnauksen ratkaisupelit peräti 20 NHL-miehellä.

Pohjois-Amerikasta tulee vielä neljä lisäapua nykyisten kuudentoista päälle.

Eikä MM-kaukaloon kiikuteta mitään tusinamiehiä – Nashvillen Filip Forsberg, Viktor Arvidsson ja Mattias Ekholm sekä Pittsburghin Patric Hörnqvist kuuluvat NHL:n eliittiin.

Forsberg, 23, oli Nashvillen paras pistemies sekä runkosarjassa (26+38=64) että pudotuspeleissä (7+9=16). Hänellä on miesten MM-kokemusta jo keväältä 2015.

Toinen laituri Arvidsson, 25, säesti Forsbergiä vahvasti saldoilla 29+32=61 ja 5+4=9.

Ekholm, 27, tulee Ruotsin MM-joukkueen avuksi jo neljännen kerran. Puolustaja puki Tre Kronorin paidan myös 2014, 2015 ja 2016.

Tällä tietoa Arvidsson ehtii jo Sveitsi-otteluun. Forsberg ja Ekholm ovat mukana alkulohkon päättävässä kamppailussa Venäjää vastaan.

Hörnqvist, 31, paukutti Pittsburghille peräti 29 osumaa ja jäi vain maalin päähän yhden kauden ennätyksestään. Lisukkeeksi tuli 20 syöttöä. Laiturin MM-debyytti nähtiin jo yksitoista vuotta sitten – keväällä 2007.