Hippoksen hidalgo Carlsson sai rajun iskun käteensä - "Se on paremmassa kunnossa kuin ikinä"

Patrik Carlsson on ollut JYPille täysin pitelemätön kaveri. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Patrik Carlsson, 30, on suhteellisen kokenut kiekkomies. Lähes 400 ottelua SHL:ssa ja yli 140 allsvenskanissa. Siihen päälle vielä tämä kuluva kausi SM-liigaa, niin puhutaan pian 600 jääkiekko-ottelusta ammattilaisena.

Mutta eipä ollut Kungälvs IK:n kasvattikaan ennen nähnyt sellaista, mitä nähtiin keskiviikkoiltana Hippoksella.

- Huh huh. En ole koskaan ollut tällaisessa ottelussa mukana, huokasi 7-6 -voittomaalin vain 14 sekuntia ennen ensimmäisen jatkoerän loppua iskenut Carlsson.

- Enkä ole kyllä koskaan ennen tehnyt neljää maalia yhdessä ottelussa, tuumasi yhdeksällä tehopisteellä (5+4) viiden ottelun aikana JYPiä kurittanut hyökkääjä.

Puolivälierissä 3-2 -johtoon kipaissut HIFK on tehnyt ottelusarjassa 17 maalia. Viidennessä kamppailussa 4+1 paukuttanut Carlsson on ollut mukana siis yli puolessa.

- Meillä on hyvien pelaajien toimiva ketju, sentteri myhäili laitahyökkääjiinsä Joonas Raskiin ja Erik Thorelliin viitaten.

- Eikä minua kiinnosta, kuka ne maalit tekee. Yksi voitto tästä saatiin mukaan ja huomenna olisi tarkoitus ottaa se ratkaiseva, hän tietenkin lisäsi.

Miksi HIFK sitten nousi vajaan 70 minuutin aikana 0-5 -tappiolta 7-6 -voittoon. Sitä ei oikein tiennyt Carlssonkaan.

- Aika vaikea tästä on mitään sanoa. JYP tuli alkuun todella kovaa ja jokainen kiekko tuntui pomppivan vastustajalle. Korostettiin samaa asiaa kuin koko kauden ajan: ihan sama mitä tapahtuu, pysytään omassa pelisuunnitelmassa vaihto kerrallaan.

Hurjien tehopisteidensä ohella Carlsson otti yhden tärkeän blokin, joka näytti osuneen kipeästi käsivarteen, suojaamattomaan kohtaan.

- Käsi on hyvässä kunnossa, paremmassa kuin ikinä, hän huikkasi.