HIFK voi saada pari pelaajaa sairastuvalta CHL-peleihin

Joonas Tanska on toinen HIFK:n apulaisvalmentajista. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK on kovan paikan edessä CHL:ssä, kun viikonlopun peleissä joukkue on käytännössä paikkovoittojen edessä. Samalla se pelaa ensimmäisen kerran tällä kaudella kotonaan.

Viime viikon perjantaina joukkue oli kiinni kolmessa pisteessä Gävlessä, mutta Kevin Clark tasoitti viimeisellä minuutilla Brynäsin otettua jo maalivahdin pois. Sunnuntaina Münchenissä Juha-Pekka Haataja teki avausmaalin minuutin pelin jälkeen, mutta lopulta HIFK hävisi 1–4. Tämä merkitsee sitä, että oikeastaan mikään muu kuin kuusi pistettä ei riitä, jotta HIFK pääsi liigan pudotuspeleihin.

Perjantaina se kohtaa Nordiksella Bynäsin ja sunnuntaina Red Bull Münchenin. Lohkon neljäs joukkue on puolalainen Cracovia, jolta voi laskea HIFK:n saavan täydet kuusi pistettä.

– Perjantaihin keskitytään. Meillä on aineistoa molemmista, kun juuri pelasimme heitä vastaan. Brynäs-peli oli ihan ok. Löydettiin vahvoja puolia, joihin perustetaan. Nyt tunnemme vastustajat, katsotaan vielä erikoistilanteet. Pisteitä tarvitaan ehdottomasti, sanoi apulaisvalmentaja Joonas Tanska.

– Reagointi, kamppailu ja luistelu ovat ne perusjutut. Meidän on oltava valmiit. Varsinkin ensimmäinen ja kolmas erä olivat siellä hyviä. Ehdimme siihen, mitä viisikkona pitää tehdä. Meillä oli tiivis viisikko niin avaus- kuin karvaustilanteissa, hän jatkoi.

Patrik Carlsson teki HIFK:lle kaksi ensimmäistä maalia ja Henri Tamminen kolmannen.

Münchenissä HIFK oli ajoittain pahasti ”jyrän alla”.

– Saimme siellä hyvän startin peliin. Ensimmäinen erä oli pelillisesti paras, vaikka meillä oli vaikeuksia päästä paineen alta. Pienikin viive merkitsee, ettei pelistä tule mitään. Toisessa jouduimme antamaan aloitteen vastustajalle. Positiivista oli taisteluilme löytyminen kolmannessa erässä, vaikka emme tulosta voineetkaan muuttaa.

HIFK:lla saattaa olla hiukan muutettu kokoonpano huomenna.

– Muutama kaveri lyhytaikaisista on palaamassa sairastuvalta. Ihan tarkkaa pelikuntoa ei vielä tiedetä, mutta toivon mukaan saamme muutaman pelaajan lisää, hän jatkoi.

Poissa ovat olleet mm. Erik Thorell, Panu Mieho ja Thomas Nykopp hyökkääjistä ja Juuso Salmi puolustajista.