HIFK vahvisti pistepörssivoittajan sopimuksen - kertoi Ilta-Sanomille pelaavansa todennäköisesti ulkomailla

Antti Suomela jättää JYPin. Vielä on epäselvää, suuntaako hän Helsinkiin vai Pohjois-Amerikkaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

HIFK tiedotti sunnuntaina tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Antti Suomelan kanssa.

Espoolainen siirtyy IFK:hon pelattuaan kaksi kautta JYPissä. Päättyneellä kaudella Suomela voitti Liigan runkosarjan pistepörssin tehopisteillä  21+39=60.

Suomela on tällä hetkellä Suomen maajoukkueen mukana ja taistelee paikasta MM-kisajoukkueessa.

IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi tiedotteessa, että seura julkistaa ensi kauden joukkueensa keskiviikkona. Suomelan sopimuksesta seura kertoi jo nyt, koska haluaa taata hänelle rauhan keskittyä peleihin maajoukkueessa. 

– Antti on sarjan parhaita pelaajia ja olen erittäin iloinen, että hän valitsi Suomesta joukkueekseen IFK:n. Hän on urheilullinen ja erittäin taitava pelaaja, joka tähtää urallaan korkealle, Salmelainen sanoi. 

Saattaa vain olla mahdollista, että Suomela ei koskaan ehdi edustaa liigajäillä IFK:ta. Hyökkääjä kertoi Ilta-Sanomille, ettei tiedä vielä, missä ensi kaudella pelaa.

Pistepörssivoittajaan on osoitettu kiinnostusta Pohjois-Amerikan suunnalta. 

– Vaihtoehtoja on paljon, minkä takia on aika hankalaa päättää. Kun minua ei ole varattu NHL:ään, niin oman mielen mukaan voi katsoa. Kaikki tiet ovat vielä aika avoinna, mutta on tosi todennäköistä, että pelaan ulkomailla. En kuitenkaan osaa vielä sanoa, milloin teen päätöksen, Suomela totesi.