HIFK taas ”evakossa” Horse Shown takia

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei pidä joukkueen kannalta ongelmana siirtymistä vajaaksi pariksi viikoksi Salmisaareen. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK on joutunut taas pois Nordenskiöldinkadun kotihallistaan, kun hevoset ovat vallanneet hallin. Horse Shown ohjelma ja kilpailut alkavat huomenna ja päättyvät sunnuntaina, mutta tilaisuuden rakentaminen vie sen verran aikaa, että HIFK on ollut jo viime viikosta lähtien Salmisaaressa.

Oman hallin menettäminen merkitsee niin harjoitusten pitämistä Salmisaaressa kuin vierasotteluiden pelaamista Liigassa. Niin HIFK onkin tällä viikolla keskiviikkona Oulussa ja lauantaina Kouvolassa. Vasta ensi viikolla on taas kotiotteluita, kun KalPa tulee Nordikselle keskiviikkona ja HPK perjantaina. Kouvolan peli voi tosin tuntua puoliksi kotipeliltä, sillä paikalla on useita satoja HIFK:n faneja. Matka on fanklubin megamatka, johon klubi on varannut paljon lippuja ja oman rautatiekuljetuksen. Muillakin tavoin paikalle saapujia on aina.

HIFK siirtyi Salmisaaren jo viime viikon torstaina, kun Horse Shown pystyttäminen on paljon hitaampaa kuin se purkaminen. Takaisin omaan halliinsa joukkue pääsee ensi viikon tiistaina.

– Huollolle tämä on tietysti raskasta, mutta joukkueelle se ei ole ollut. Sillä on meidän oma basamme, sanoi päävalmentaja Ari-Pekka Selin viitaten Venäjällä käytössä olevaan harjoitusleirikäytäntöön.

– Siitä poiketen yövymme kotona. Mutta Salmisaaressa on hyvä punttisali, liukas jää ja hyvät ruokailumahdollisuudet. Meillä ei ole joukkueen puolella ollut mitään ongelmia. Ammattipelaajien pitääkin pystyä toimimaan erilaisissa olosuhteissa. Korkeintaan on voinut olla jopa hiukan vaihtelua arjen rutiineista.

Kun HIFK pelasi jo viime lauantaina Turussa, niin sille tulee kolme peräkkäistä vierasottelua Horse Shown myötä. Ensimmäisen näistä kolmesta se voitti, kun TPS kaatui 5–2.

– Se oli meiltä etenkin puolustuksellisesti hyvä ottelu. Kaikki olivat valmiit maksamaan hintaa puolustuksessa. Toivottavasti hyvä vire jatkuu myös muissa vieraspeleissä, Atu sanoi.