HIFK:n urheilujohtajaksi melkoinen yllätysnimi: Tobias Salmelainen astuu puikkoihin

HIFK lähetti Facebookin kautta suorana tiedotustilaisuuden, jossa Tobias Salmelaisen nimitys urheilujohtajaksi julkaistiin. Lähetys kiinnosti, sillä sitä seurasi parhaimmillaan yli tuhat katsojaa.

HIFK:n uusi urheilujohtaja on melkoinen yllätysnimi. HIFK on valinnut Tobias Salmelaisen päivittämään seuran urheilutoiminnan 2020-luvun vaatimuksiin.

- Uusi urheilujohtajamme on nuori, dynaaminen ja edustaa modernia johtajuutta. Tapasin hänet ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja jo silloin ajattelin, että tämän kaverin kanssa haluan joskus tehdä töitä, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen kommentoi.

Salmelainen on entinen HIFK:n pelaaja. Hän pelasi seuran edustusjoukkueessa 27 ottelua kaudella 2005-06.

Myöhemmin hän pelasi liigakiekkoa myös Ässissä, Jokereissa ja Bluesissa. Nykyisistä liigaseuroista hän edusti myös Jukureita Mestis-tasolla.

Salmelainen lopetti uransa keväällä 2013. Myöhemmin mies on opiskellut urheilujohtamista ja työskennellyt pelaaja-agenttina.

- Haluamme olla eurooppalainen huippuseura. Se on iso haaste, Salmelainen linjasi.

Tobias Salmelainen on toisen polven pääsarjakiekkoilija HIFK:ssa, sillä hänen isänsä Tommi Salmelainen kantoi seuran värejä kolmella vuosikymmenellä. Tobiaksen isoveli Tony pelasi HIFK:n lisäksi aina NHL:ssä asti. Hän paketoi kiekkouransa keväällä 2014.