HIFK:n tulikuuma Kevin Lankinen: Nyt oli selvästi kiukkua lähdössä

HIFK-maalivahti Kevin Lankisen mukaan joukkueen puolustuspeli on kehittynyt merkittävästi. Kuva: Jukka Rautio

Pelin jälkeen HIFK:n pelaajat olivat luonnollisesti tyytyväisiä.

- Osasin jopa odottaa kovaa painetta viimeiseen erään. Olemme usein tällä kaudella tehneet maaleja kahdessa ensimmäisessä erässä ja sitten joutuneet puolustamaan. Se peli on kehittynyt paljon. Pelaamme tilanteita pois, kenttäpelaajat blokkaavat vetoja ja minä näen hyvin kaukolaukaukset, sanoi maalivahti Kevin Lankinen pelin jälkeen.

Hän oli kovassa tulituksessa etenkin ottelun kolmannessa erässä. Eilen hän joutui vaihtoon jo heti ensimmäisessä erässä.

- Siinä oli huonoja pomppuja ja kaikenlaista. Mutta pomppuja tulee kaikille ja pitkissä sarjoissa ne menevät yleensä tasan. Nyt oli selvästi kiukkua lähdössä. Se on hyvä. Mitenkään ei painanut edellinen peli.

Lankinen onkin tällä hetkellä jopa liigan paras maalivahti.

Juha-Pekka Haataja teki jo toisessa erässä ylivoimamaalin, joka jäi lopulta voittomaaliksi.

- Hyvä, että maali tuli. Teemu Eronen heitti maalille, ja pääsin siitä lapioimaan sisälle. Tuo ylivoima menee helposti vain hieromiseksi ja siitä voi jopa lähteä negatiivinen kierre. Mutta nyt pystyimme olemaan nopeita, Haataja sanoi.

Hän oli mukana jo vuoden 2011 Suomen mestareissa.

- Sekin oli sitkeä joukkue, kuten tämä. Olemme koko kauden ajan puhuneet joukkueen yhtenäisyydestä ja nyt nähtiin, etteivät puheemme ole pelkää höpöhöpöä. Tämä oli kova sarja, kun pudotimme CHL-voittajan jatkosta. Olimme juuri tuon pienen eron verran parempia.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Se oli ehkä koko kauden paras erämme. Toisessa pystyimme sitten ratkaisuun ja kolmas oli kovaa taistelua. Mutta Keke (Kevin Lankinen) ja koko joukkue kestivät hyvin, Haataja jatkoi.

Vastuuvalmentaja Ari-Pekka Selin korosti samaa asiaa.

- Tämä oli todella kova sarja ja antoi meille paljon jatkoa varten. Erikoisia pelejähän nämä ovat olleet. Henkisellä puolella nämä ratkaisut tulevat. Katkaiseminen on aina vaikeaa ja varsinkin kolmas erä oli pelkkää kovaa taistelua. Mutta voitimme CHL-mestarin kolme kertaa peräkkäin ja todella ansaitsimme jatkoon pääsyn, Selin sanoi.

Hän vei nyt ensimmäisen kerran urallaan joukkueensa välieriin. Tosin aiemmista seuroista Ilveksen, SaiPan ja HPK:n kanssa se olisikin ollut vaikeaa. Viime kaudella hän oli TPS:n vastuuvalmentaja sen hävitessä juuri HIFK:lle. Nyt tuli varmasti makea neljän parhaan joukkoon pääsy.

HIFK kohtaa välierissä Kärpät ja sarja alkaa tiistaina Oulussa.