HIFK:n Tom Nybondas: Haemme vielä niin hyökkääjiä kuin puolustajia

Lennart Petrell jatkaa vielä ainakin kaksi vuotta HIFK:ssa. Hän lienee ensi kauden joukkueen kapteeni. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK on tekemässä aika isoa muutosta ensi kauteen. Nyt joukkueella on reilut 20 sopimusta, mutta uusia pelaajia on vielä tulossa. Osasta kerrotaan vielä tällä viikolla.

Pudotuspelit menivät seuralta kohtuullisen hyvin, kun joukkueen loppusijoitus oli neljäs. Mutta runkosarja oli heikko, kun pudotuspeleihin lähdettiin vasta yhdeksänneltä sijalta. Ei ollutkaan mikään ihme, että päävalmentaja Antti Törmäsen jakso jäikin kesken. Hän sai potkut, vaikka ensi kaudesta oli jo sovittu.

– Päätös ei ollut helppo, mutta haemme menestystä, ja oli parempi tehdä vaihdos nyt, kuin joskus myöhemmin, sanoi seuran urheilujohtaja Tom Nybondas.

Uusi päävalmentaja ei myöskään yllättänyt, kun penkin takana on ensi kaudella Ari-Pekka Selin, joka teki loistavaa työtä tällä kaudella TPS:ssä. Selin, 53, on ollut Liigassa kymmenen kautta päävalmentajana seuroinaan Ilves, SaiPa, HPK ja nyt viimeksi TPS. Hän on myös valmentanut KHL:ssä seuraan Barys Astana.

Selinin mukana TPS:stä tulee apulaisvalmentaja Jarno Pikkarainen. Päättyneen kauden valmennusryhmästä jatkavat Joonas Tanska, maalivahtivalmentaja Jan Lundell sekä videovalmentaja ja joukkueenjohtaja Ari Halttunen. Sen sijaan Pekka Kangasalusta ei enää ole valmennusryhmässä.

Pelaajapuolella HIFK:n suurimmat uutiset tänään olivat Lennart Petrellin jatkosopimus sekä maalivahti Niklas Bäckströmin jatko. ”Lennulle” alkava kausi on jo 11. HIFK:ssa. Petrell teki kahden vuoden jatkosopimuksen.

Näiden lisäksi HIFK julkisti tänään myös muita jatkosopimuksia. Näiden joukossa ovat loppukaudesta KooKoosta tulleet hyökkääjä Jarkko Malinen ja puolustaja Ryan O’Connor. Ykkösmaalivahdiksi noussut Kevin Lankinen teki kahden vuoden sopimuksen. Muut tänään julkistetut ensi kauden pelaajat ovat puolustaja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Joonas Rask, Thomas Nykopp, Panu Mieho ja Henri Tamminen.

Näin HIFK:lla on ensi kaudeksi kolme maalivahtia, yhdeksän puolustajaa sekä yksitoista hyökkääjää, eli sopimuksessa on yhteensä 23 pelaaja. Tämä ei kuitenkaan ole riittävä määrä.

– Joukkueemme koko on noin 30, kunhan koko ryhmä on koossa, Nybondas jatkoi.

Jo aiemmin selvää oli, että Roope Hintz lähtee NHL:ään, Corey Elkins AHL:ään, Jasse Ikonen Kärppiin ja Robert Leino HPK:hon. Ilman sopimusta jäi mm. Arttu Luttinen. Viime kauden kärkihyökkääjistä listoilta puuttuvat ainakin toistaiseksi Juhamatti Aaltonen, Juuso Puustinen, KooKoosta tullut Kai Kantola, puolustajista Matt Generous sekä kolme kautta HIFK:ssa pelannut ruotsalainen Daniel Grillfors.

HIFK kertoi julkistavansa lisää pelaajasopimuksia vielä tällä viikolla. Nythän ei kerrottu yhdestäkään uudesta pelaajasta seuran ulkopuolelta.

– Haemme vahvistusta vielä niin puolustukseen kuin hyökkäykseen. Nämä voivat olla niin päättyneen kauden ryhmästä kuin ulkopuolelta. Kunhan muutama yksityiskohta on selvitetty, niin kerromme tällä viikolla lisää, Nybondas sanoi.

Jokunen tähtihankinta on siis vielä tulossa.

Omista junioreista HIFK on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Elias Ulanderin, 20, ja hyökkääjä Lauri Kulmalan, 18, kanssa, sekä nelivuotisen hyökkääjä Niklas Nordgrenin, 17, kanssa. Näistä Ulander valittiin Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi ja Nordgren oli HIFK:n A-nuorten paras pistemies. On kuitenkin hyvin mahdollista, että ainakin osa näistä pelaajista on myös HIFK:n junioirijoukkueissa.

HIFK:N SOPIMUSTILANNE

Maalivahdit

Niklas Bäckström 2018

Kevin Lankinen 2019

Niilo Halonen 2018

Puolustajat

Joe Finley 2019

Miihkali Teppo 2018

Teemu Eronen 2018

Saku Salmela 2018

Ryan O'Connor 2018

Miro Heiskanen 2019

Oliwer Kaski 2018

Elias Ulander 2020

Juuso Salmi 2018

Hyökkääjät

Lennart Petrell 2019

Micke-Max Åsten 2018

Juha Jääskä 2019

Mika Partanen 2018

Lauri Kulmala 2020

Niklas Nordgren 2021

Jarkko Malinen 2019

Joonas Rask 2018

Thomas Nykopp 2018

Panu Mieho 2019

Henri Tamminen 2018