HIFK:n Selin: meillä on töitä mentaalipuolella

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin on varmasti ihan erilaisessa tilanteessa, kuin keväällä vielä luuli. Joukkue ei pysty tekemään odotetulla tavalla maaleja ja häviää niukasti koko ajan.

- Jukurit pelasi hienon vieraspelin. Siinä ei ollut yhtään helppoa väylää maalille, hän kehui vierasjoukkuetta.

Oma joukkue ei kehuja saanut. ”Atu” antoi ”raikkaan palautteen, kuten itse asian määriteli.

- Emme ansainneet tästä pelistä yhtään enempää. Etenkin helppoja kiekon menetyksiä tui aivan liikaa, ja niistä seurasi pahoja mylläköitä omalle maalille. Mutta eniten meillä on nyt tekemistä mentaalipuolen kanssa. Pelaajat ovat varmasti odottaneet paljon enemmän, ja nyt stressi alkaa kasvaa.

- Meillä alkaa olla tilanne, jossa vastustajan maali hajottaa pelimme. Itseluottamus kärsii heti, eikä kunnon ratkaisuihin päästä..

Etenkin ykköskeskushyökkääjäksi hankittu ruotsalainen Patrik Carlsson alkaa kohta olla pahasti ”kiikarissa”. Kun maaleja ei tule, niin katse kiinnittyy luonnollisesti ykköspelaajiin. Hänen johtamansa ketju, jossa laidoilla ovat Erik Thorell ja Joonas Rask, on yhä vailla maaleja. Tämä heijastuu koko joukkueeseen. Kolmannessa erässä HIFK tekikin ketjumuutoksia.

- Täytyy nyt katsoa, miten jatkamme. Meillä on heti huomenna kova peli Lappeenrannassa. Jokainen pelaaja on luonnollisesti vastuussa siitä, että jokaiseen peliin keskitytään kunnolla, Selin jatkoi.

Muutamia ilonaiheita hän löysi kuitenkin omasta joukkueestaan.

- Nykoppin ketju on hyvässä vireessä ja nelosemme pystyi painamaan pelin hyvin vastustajan päätyyn. Joe Finley tuli hienostin peliin, kun ottaa huomioon se, ettei ole pelannut puoleen vuoteen.

Sen sijaan toinen sairastuvalta saatu puolustaja Teemu Laakso joutui jättämään pelin kesken. Heti ottelun jälkeen Selin ei tiennyt, mikä hänen tilanteensa on.