HIFK:n ainoa ilonaihe: Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon

Kevin Lankinen on toipunut jo pelikuntoon. Lauantaina hän oli vielä varavahti, mutta nähtäneen pian jo pelissä. Europhoto/Jukka Rautio.

Surkeassa ottelussa HIFK sai sentään yhden ilonaiheen: Kevin Lankinen oli ensimmäisen kerran tällä kaudella kokoonpanossa. Vielä hän oli vain varamaalivahti, mutta nähtäneen pian jo tositoimissa.

Lankinen oli viime kaudella ykkösvahti, mutta loukkaantui heti elokuun alussa pahasti ja on toipunut vasta tässä kuussa uudestaan pelikuntoon. Hän sai vakavan alaraajavamman harjoituksissa.

Nyt hän on jo pelikunnossa.

- Pari Mestiksen peliä on alla ja niiden jälkeen tuntuu, että olen täydessä iskussa, sanoi Imatran Ketterässä pelannut Lankinen.

- Oikeastaan olen paremmassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Toipumisaikana pääsin tekemään kunnolla voimaharjoituksia.

Lankinen oli HIFK:n suunnitelmissa ykkösvahdiksi jo ennen kauden alkua. Toisena vahtina oli pitkän NHL-uran pelannut Niklas Bäckström. Mutta Lankisen loukkaantumisen takia HIFK hankki nopeasti tolppien väliin Atte Engrenin, joka onkin pelannut hienosti. HIFK on tehnyt hänen kanssaan sopimuksen myös ensi kaudesta.

Kova kilpailutilanne ei Lankista kuitenkaan hetkauta.

- Olen tottunut kilpailemaan IFK:ssa jääajasta. Se ei minua häiritse. Valmentajat tietysti päättävät, kuka pelaa. Minä aion ottaa oman osani.

Kun HIFK:lla on nyt hyvänä kaksikkona Engren ja Lankinen, niin Bäckström joutuneen katsomaan tilannetta vierestä. Hän oli pelannut tällä kaudella vain vajaat 300 minuuttia, kun Engrenin urakka on ollut yli 1700 minuuttia. Bäckströmin pitkä ura lieneekin ohi.