HIFK:lle helppo voitto merkityksettömässä CHL-pelissä

HIFK selvitti kohtuullisen helposti CHL:n viimeisen ottelunsa, kun se löi puolalaisen Comarch Cracovian 6-3 (1-1, 3-1, 2-1). Cracovia teki molemmat maalinsa ylivoimalla.

Kotijoukkue oli liikkeellä aika vajaalla joukkueella, kun monia vakiopelaajia lepuutettiin. Näiden tilalla käytettiin paljon junioripelaajia. Löytyipä HIFK:sta sellainenkin puolustajapari kuin Elias Ulander ja Oliver Schnitt. Kumpikin on seuran omia junioreita. Ulander on pelannut kolme liigapeliä tällä kaudella. Schnitt on A-nuorten joukkueen kapteeni. Viime kaudella hän pelasi yhden liigaottelun. Ulanderille tämä oli jo viides CHL-peli tällä kaudella. Schnitt sen sijaan pelasi ensimmäisen kerran CHL:ssä.

Lepuuttamisista kertoo sekin, että A-nuorten Niilo Halonen oli jälleen HIFK:n maalissa.

Hyvä uutinen HIFK:lle oli se, että Mika Partanen oli jälleen kokoonpanossa pitkän leikkauksesta toipumisajan jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Jarkko Malinen vei HIFK:n johtoon, mutta Damian Kapicka tasoitti ylivoimalla HIFK:n saatua jäähyn väärästä vaihdosta. Kunnon tilanteita Cracovia sai aikaan vain yivoimalla.

Pari jäähyä sotki HIFK:n peliä toisessa erässä, mutta sitten HIFK teki vajaassa kahdessa minuutissa kolme maalia. Ensin oli asialla Ulanderin pitkän syötön jälkeen Henri Tamminen, joka veti komeasti yläkulmaan. Sitten Thomas Nykopp jatkoi maalivahti Rafal Radziszewskiin pudottaman Ryan O’Connorin laukauksen maalin ja tehohetken päätti Niklas Nordgren maalin edestä. Tämä oli hänelle jo neljäs CHL-maali kahdessa pelissä. Mateusz Rompkowski pääsi kuitenkin vielä kaventamaan ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Vili Sopanen teki ensimmäisen HIFK-maalinsa ja siirsi joukkueen jälleen kolmen maalin johtoon ja Juha-Pekka Haataja teki komeasti kuudennen. Niin Malinen kuin Nordgren saivat syöttöpisteen. Kumpikin sai pelistä maalin ja kaksi maalisyöttä. Pelin lopussa HIFK oli kahden pelaajan vajaalla, mutta nyt puolalaisten ylivoima ei tuottanut tulosta. Yhden alivoimalla HIFK joutui antautumaan, kun tšekki Petr Kalus teki maalin.

Ottelulla ei ollut kummallekaan enää mitään merkitystä. HIFK oli jo ennen varmistanut kolmannen sijan lohkossa. Nyt se päätyi seitsemään pisteeseen. Jatkomahdollisuudet olivat menneet jo ennen kahta peliä puolalaisia vastaan. Comarch Cracovia on lohkon neljäs jääden pisteittä.