HIFK:lla edessään todella kova viikko – CHL-kohtalo ratkennee jo vieraspeleissä

Pitkän linjan seuratoimija. HIFK:n nykyisestä valmennusryhmästä Joonas Tanska on nähty pitkään HIFK-logo rinnassa. Edustusjoukkueessa Tanska on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tämän kauden CHL on HIFK:lle todella hankala.

Se joutui kovaan G-lohkoon, jossa kohtaa Ruotsin toisen loppuottelijan Brynäsin sekä Saksan mestarin Red Bull Münchenin. Brynäs oli runkosarjassa viides, mutta pääsi loppuotteluihin, joissa hävisi HV:lle vasta seitsemännessä ottelussa. München voitti sekä runkosarjan että mestaruuden.

Nämä kohdataan vieraspeleissä tulevan viikon lopussa. Ensin HIFK on Gävlessä perjantaina ja lentää sitten sunnuntaiksi Müncheniin. Ennen näitä pellejä on tiistaina vielä harjoitusottelu KooKoota vastaan Kouvolassa.

Selvää on, että jatkoon pääsyn kannalta ensimmäiset CHL-pelit ovat ratkaisevia. Samat joukkueet ovat viikon kuluttua Helsingissä. Niihin peleihin olisi hyvä lähteä pistesaldo avattuna vaikka kolmella. Lohkon neljäs joukkue on puolalainen Cormach Cracovia, jonka HIFK kohtaa vasta lokakuussa.

Yksityiskohtien aika on vasta ensi viikolla, mutta CHL-avaus on ollut mielessä koko ajan.

– Se mielessä on hommia koko ajan. CHL on ollut joka päivä esillä harjoittelurytmityksestä lähtien. Emme suhtautuneet kevyesti Tampere Cupiin, mutta meillä on vain kolme ottelua ennen CHL:ää, jonka haluamme nähdä positiivisena haasteena. Monta asiaa käymme vielä läpi. Vastustajiemme tasosta ei ole mitään epäselvyyttä. Olemme jo keränneet informaatiota heistä, ja näiden viimeiset harjoituspelit tuovat varmasti vielä lisää tietoa. Kun pelit koittavat, niin olemme hyvin valmistautuneita, sanoi apulaisvalmentaja Joonas Tanska.

Hän on HIFK-veteraaneja, kun oli ennen edustusjoukkuetta pitkään seuran valmennuspäällikkö. Edustusjoukkueeseen hän tuli Raimo Summasen nimittämisen myötä alkuvuodesta 2013, ja on sen jälkeen kokenut Harri Rindellin ja Antti Törmäsen ajat ennen nykyistä päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä ja toista apulaisvalmentajaa Jarno Pikkaraista.

– He kuuluvat uuden kauden positiivisiin asioihin. Meillä on ollut alusta saakka hyvä meininki, mikä heillä on varmaan ollut aikaisemmissa seuroissaan. Olen innolla mukana. Minulla on kyllä ollut hyviä kokemuksia aikaisemminkin, Tanska sanoi.

Hän on tyytyväinen joukkueen toimintaan harjoittelujaksoilla.

– Meillä on ollut keväästä lähtien hyvä ja määrätietoinen tunnelma, ja se on vain vahvistunut, kun olemme olleet omassa hallissa elokuun alusta lähtien.

Ensimmäiset ottelunsa HIFK kävi viime viikonvaihteessa, kun sen voitti Tampere Cupissa ensin Pelicansin jatkoajalla ja hävisi sitten loppuottelun Tapparalle.

– Se oli kokonaisuutena positiivinen viikonloppu antaen paljon informaatiota. Mitään isoja kielteisiä yllätyksiä ei tullut, pikemminkin positiivisia. 5–5-pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Pitää vain saada se kestämään 60 minuuttia. Siihen suuntaan olemme menossa.

Tanskan rooliin kuuluvat mm. aloitukset ja erikoistilanteet.

– Teemme paljon yhteistyötä. Hommia löytyy varmasti kaikille, hän jatkoi.

Näin varmasti liigakauden alkaessa onkin. Mutta sitä ennen edessä on neljä kovaa ottelua CHL:ssä. Niistä pitäisi selvitä kunnialla, jos HIFK mieliin jatkoon.