HIFK jäi Lukon jyrän alle

Lukko nappasi selvän voiton HIFK:sta lukemin 6-2. Peli ratkesi käytännössä jo avauserässä, jonka aikana Lukko niittasi kiekon verkkoon kolmesti. Suurimmat onnistujat olivat Mikko Kousa ja Olavi Vauhkonen, jotka viimeistelivät kaksi maalia mieheen.

Lukko tuli ryminällä otteluun. HIFK jäi täysin telineisiin ja vain viiden minuutin pelin jälkeen Lukko johti lukemin 2-0. Kolmas osuma tuli ylivoimalla erän loppupuoliskolla ja peli alkoi olla pelattu jo aikaisessa vaiheessa.

- Tehtiin kovalla prosentilla maaleja, mutta se on toisaalta joukkueelle haasteellinen hetki. Tunnetaso voi helposti laskea. Päästiin kuitenkin tauolle nollissa, tuumasi Risto Dufva.

HIFK tuli toiseen erään täysin uudella ilmeellä ja sai ensimmäisestä erästä poiketen luotua tilanteita myös Lukon maalille. Lukko aloitti kuitenkin maalinteon myös toisessa erässä Jesper Piitulaisen upealla yksilösuorituksella. Piitulainen kiersi HIFK-puolustajan kuin pujottelukepin ja veivasi veskarinkin täysin kahville. Tämän osuman on pakko löytyä kaikilta viikon maalikoosteilta, sen verran nätisti Piitulainen maalin upotti.

Piitulaisen osuman jälkeen sinikeltaisille tuli synkkä hetki. Lukko joutui kahden miehen alivoimalle, jonka aikana HIFK sai kuparisensa rikki Nikolai Goldobinin osumalla. Vain pari minuuttia myöhemmin stadilaiset rankaisivat toistamiseen ja maali syntyi vain 17 sekuntia ennen summeria. Erätauko ei olisi voinut tulla Lukon kannalta parempaan paikkaan.

- Jesper Piitulaisen, köyhän miehen Goldobinin, maali ratkaisi pelin. Sen ansiosta selvittiin myös huonosta hetkestä, joka sattui toisen erän loppuun, kertasi Dufva.

Lukko niittasi päätöserässä vielä kahdesti kiekon verkkoon, eikä antanut HIFK:lle mahdollisuuksia nousta tosissaan taistelemaan matsin voitosta. Viimeistään Vauhkosen 5-2 osuma sinetöi pelin.

Lukko pelaa ensi viikolla kahdesti. Ensin keskiviikkona TPS:n vieraana Turussa ja perjantaina Raumalle saapuu Ässät. Varsin paikallispainotteinen viikko siis tulossa.

Illan pakisto

HIFK:lla oli tänään todella kokematon pakisto jäällä. Kaikkien pakkien liigakokemus oli ennen matsia yhteensä 745 matsia. Tuosta kun otetaan pois Otto Honkaheimon ja Yohann Auvitun matsit, jää lukemaksi 119. Ei siis sinänsä mikään ihme, jos vieraiden pakit olivat välillä hätää kärsimässä.

Illan vaihtelut

HIFK oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia Lukon kolmannen maalin jälkeen ensimmäisen erän lopussa. Yllätykseksi Kevin Lankinen luisteli kuitenkin toisen erän alkuun jälleen maalin suulle.

- Siinä oli painajaisalku Kevinille. Hussolle oli tarkoitus antaa huilivuoro. Tauolla sitten päätettiin, että Husso huilaa ja Kevinin ilme oli kyllä hyvä loppupelin ja mies näytti, että pystyy pelaamaan tätä sarjaa, kertoi Antti Törmänen vaihtojen taustaa.

Illan tervetuliaiset

Eilen Tappara teki Ville Niemiselle videon, jossa laitettiin "luukut kiinni" Villelltä. Tänään valotaululla oli Otto Honkaheimon kuva HIFK-paidassa ja teksti Tervetuloa Otto! Lukon ja Tapparan touhuissa näyttäisi olevan eroa kuin yöllä ja päivällä ja vaakakuppi kaatuu Lukon puolelle positiivisessa mielessä.

Lukon tähdet

*** Mikko Kousa

** Olavi Vauhkonen

* Jesper Piitulainen

Maalit:

1-0 Olavi Vauhkonen (Jonne Virtanen)

2-0 Mikko Kousa (Toni Koivisto)

3-0 Kousa YV (Ville Vahalahti, Teemu Nurmi)

4-0 Jesper Piitulainen (Henrik Koivisto)

4-1 Nikolai Goldobin YV2 (Tomas Zaborsky, Juha Tarkkanen)

4-2 Thomas Nykopp (Jasse Ikonen, Sami Blomqvist)

5-2 Vauhkonen YV (Janne Niskala, Jesse Virtanen)

6-2 Vahalahti (Je. Virtanen, Jerry Ahtola)