Henrik Haapala palasi tehokkaasti - "Kivaa ja vaikeaa oli pelata"

Henrik Haapala palasi Pohjois-Amerikan-reissultaan takaisin tuttuun kirvesrintapaitaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Henrik Haapala palasi Pohjois-Amerikan-reissultaan takaisin tuttuun kirvesrintapaitaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kauden viimeisen Tampereen paikalliskamppailun seuratuin pelaaja oli ehdottomasti edellisen liigakauden pistepörssivoittaja Henrik Haapala, joka palasi Pohjois-Amerikan-visiitiltään kasvattajaseuraansa Tapparaan.

Vaikka avauspeli oli Haapalan osalta tuloksellisesti hyvä - joukkue voitti ja miehelle itselleen merkittiin niin pelitilanne- kuin voittomaalikilpailumaalikin - oli ottelu silti pelimiehelle itselleen raskas.

- Oli kiva pelata taas. Kivaa ja vaikeaa, tiivisti Haapala tunnelmiaan ottelun jälkeen.

Ottelu oli Haapalalle vasta kolmas vuodenvaihteen jälkeen. Rikkonainen kausi on siis toistaiseksi alla.

- Ei niitä pelejä kauheasti ole tässä tullut. Pari vähän isompaa vammaa oli, mutta ne on saatu nyt hoidettua. Aika raskasta oli tänään, mutta toivottavasti se tästä menee parempaan päin.

Pelituntuman löytämisessä menee luonnollisesti aikansa.

- Ihan ok jaksoin, ensimmäinen vaihto oli ihan hyvä, mutta sitten oli raskaampaa. Tietenkin kun ei ole pelannut, niin se on vaikeampaa.

Haapala pelasi paluuottelunsa vanhan tuttunsa Kristian Kuuselan ja Matti Järvisen ketjukaverina.

- Kaksi tosi hyvää pelaajaa, hyvähän siinä on pelata. Ja kantoivat mua hyvin tänään, toivottavasti jaksavat kantaa vielä huomennakin, Haapala naurahti.

Haapala iski illan molemmat maalinsa yksi vastaan yksi -tilanteesta Riku Heleniusta vastaan. Ensimmäinen läpiajomaali syntyi Kuuselan vapauttavasta syötöstä suoralla rannelaukauksella, joka ei ollutkaan lopulta niin onnistunut kuin sivustakatsojalle näytti.

- Koetin ylänurkkaan, mutta onneksi meni sitten alanurkkaan, Haapala selvensi.

Voittomaalikisassa rankkarisuoritus olikin sitten näyttävämpi harhautus - joka oli spontaanimpi ratkaisu.

- Koetin siinä samanlaista laukausta, mutta kun veskari tiesi sen, niin improvisoin jotain ja onneksi se sitten meni.

Haapala tuli Tampereelle hakeakseen pelituntumaa ja -kuntoa rikkonaisen kauden myötä. Ensi syksynä on edessä paluu metsästämään pelipaikkaa Floridasta. Jos ei muuta, niin tämän kauden ranskalainen visiitti toi ainakin itseluottamusta, että sikäläisessä vauhdissa pysyy ihan hyvin mukana.

- Onhan se vähän erilaista peliä, ja kyllä se sopeutumista vaatii. Jääkiekkoa se kuitenkin sielläkin on. Tosi kova on vauhti, se on pakko sanoa. Hyvin siellä kuitenkin pysyin mukana ne pelit mitkä pääsin pelaamaan.

Päivitetty 22.48: Korjattu Haapalan ketjukaverit kohdilleen.