Heiluisiko HIFK:kin verkko: ”Se oli varmaan kauden ensimmäinen lämäri, ja heti upposi”

Pudotuspelipaikkaa härkäpäisesti jahtaavaa KooKoo joutuu tiistaina kovaan mittariin, kun kärkikuusikkoon väkisin vääntäytyvä Helsingin IFK hyppää kaukaloon Kymenlaaksossa.

HIFK:n ex-Ilves Joonas Rask (keskellä) taisi saada tuplanautinnon viikonloppuna kerättyään Tapparaa vastaan kahdessa ottelussa viisi tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

KooKoo voitti kaksikon edellisen Kouvolan kohtaamisen Emil Kristensenin jatkoaikaosumalla maalein 4–3, mutta Helsingissä IFK on kouluttanut Tuomas Tuokkolan miehistöä tylyin lukemin 5–1 ja 4–0.

IFK paahtaa kolmen ottelun täydessä pisteputkessa. Kukistettuaan KooKoon 30. joulukuuta Nordiksella IFK on jäänyt tusinassa pelissä pisteettä vain kahdesti.

IFK sai viikonvaihteen kahteen Tappara-peliin mieluisen palaajan sairaslistalta. Joonas Rask, 27, pelasi joulukuun kahtena ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen hän olikin sivussa liki kaksi kuukautta. Viikonlopun pelit tuottivat Raskille muhkeat tehopisteet 2+3, joten kaudesta on tulossa savonlinnalaisen vuosikymmenen mittaisen liigauransa tuottoisin.

KooKoo menetti tuntuman pudotuspeliviivaan umpisurkean joulukuun aikana. Sitten lokakuun loppupuolen kouvolalaiset ovat voittaneet kaksi ottelua peräkkäin vain kertaalleen.

IFK:n kuudesta sairaslistalaisesta kouvolalaisyleisö olisi odottanut kaukaloon eniten puolustaja Ryan O´Connoria, joka siirtyi kesken viime kauden KooKoosta helsinkiläisrivistöön.

Jukureista IFK:n miehistöön siirtynyt laitahyökkääjä Teemu Tallberg ottaa Kouvolassa paikan Micke-Max Åstenin vetämässä nelosketjussa.

KooKoon kuopiolaishyökkääjä Miikka Pitkänen, 21, latasi näyttävän maalin edellispelissä Kärppiä vastaan. KalPan nelosketjusta Kouvolaan houkuteltu Pitkänen (11+16) on enää yhden maalin ja kolmen tehopisteen päässä viime kauden KalPa-lukemiensa tuplaamista.

– Se oli varmaan kauden ensimmäinen lämäri, ja heti upposi. Kannattaa vissiin alkaa enemmänkin käyttämään, muistelee Pitkänen KooKoon verkkosivuilla lauantaisen ottelun lyöntilaukaustaan.

– IFK on sellainen joukkue, mikä sytyttää jokaisen pelaajan. Se on sellainen brändi, että on hienoa lähteä heitä vastaan taistelemaan, Pitkänen toteaa.

KooKoon maalivahti Juha Järvenpää, puolustaja Ville Järvinen sekä hyökkääjät Eero Savilahti ja Ville Vainikainen ovat sairaslistalla todennäköisesti enää lyhyen aikaa. Puolustajista Robin Jacobsson on sivussa vielä parisen viikkoa. Sen sijaan Henrik Forsbergin kausi vaikuttaisi menevän täysin ohi, vaikka vielä edellisviikolla hänelle lupailtiin tervehtymistä ennen helmikuun loppua. Oikea käsi kantositeessä kulkevan Anrei Hakulisen kausi on olkapäävamman takia jo varmasti paketissa.

KooKoo

Malte Strömwall–Mikko Virtanen–Patrick Bjorkstrand; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Toni Kähkönen–Siim Liivik–Michael Keränen; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Tomi Leivo–Miikka Pitkänen–Toni Hyvärinen; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Jan-Mikael Juutilainen–Sami Tamminen–Olli Korhonen; Santeri Salmela (7. puolustaja)

Maalilla Samu Perhonen (Oskari Salminen)

HIFK

Lennart Petrell–Thomas Nykopp–Joonas Rask; Markus Kankaanperä–Miro Heiskanen

Erik Thorell–Juhani Tyrväinen–Juha-Pekka Haataja; Ville Varakas–Oliwer Kaski

Patrik Karlsson–Jarkko Malinen–Vili Sopanen; Juuso Salmi–Elias Ulander

Teemu Tallberg–Micke-Max Åsten–Teemu Engberg; Saku Salmela (7. puolustaja)

Maalilla Kevin Lankinen (Atte Engren)