Haataja palasi HIFK:hon tehokkaan kauden jälkeen

Juha-Pekka Haataja oli KooKoon pisteykkönen eli kultakypärä.. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Kuka HIFK:n fani voisi unohtaa kevään 2011? Hyvä uutinen seuran kannattajille on se, että yksi mestaruudentekijä on palannut. Odotukset voivat kaiken lisäsi olla aika hyvät, sillä Juha-Pekka Haataja iski viime kaudella KooKoossa taas tutun kovat tehot.

Tuona keväänä hän pelasi HIFK:n ykkösketjussa yhdessä keskellä olleen Mikael Granlundin ja vasemman laidan Ville Peltosen kanssa. Haataja oli hurjan tehokas, sillä voitti pudotuspelien pistepörssin. Mutta sitä ennen HIFK oli pahassa pulassa.

Ensimmäisellä kierroksella vastassa oli paikallisvastustaja Jokerit, joka voittikin kaksi ensimmäistä peliä. HIFK tasoitti sarjan ja neljännen ottelun piti olla käännekohta, kun Kimmo Kuhta teki jatkoajalla voittomaalin. Mutta Jokerit voitti taas ”Nordiksella” ja sillä oli katkaisupaikka Hartwallilla. HIFK voitti kuitenkin jatkoajalla Haatajan maalilla.

– Olin kuumesairaana poissa kahdesta ensimmäisestä pelistä. Kolmanteen tulin mukaan, mutta aika hakemista oli pelaaminen aluksi. Tuo kuudennen peli maali taisi olla playoffien ensimmäinen pisteeni. Mikke ampui ranteella, Jan Lasak [Jokerien maalivahti] pudotti eteen ja pääsin lyömään längistä sisään.

HIFK voitti sitten seitsemännen pelin kotona selvästi ja meni jatkoon. Välierissä Lukko voitti ensimmäisen pelin pitkän jatkoajan jälkeen, mutta sitten HIFK voitti kahdeksan ottelua peräkkäin ja vei mestaruuden. Finaaleissa Blues kaatui 4–0.

– Ensimmäinen kierros oli todella tapahtumarikas sarja. Saimme sitten hyvää energiaa ja lumipallo pyöri oikeaan suuntaan. Viihdyin aikanaan todella hyvin IFK:ssa, ja tänne oli kiva tulla takaisin.

Mutta menneet ovat menneitä ja nykyisyys nykyisyyttä. HIFK:n kannalta hyvä uutinen on se, että Haatajan viime kausi oli taas todella tehokas muutaman huonon kauden jälkeen. Hän teki KooKoossa 20 maalia ja sai 41 pistettä. Noilla luvuilla hän oli KooKoon pisteykkönen ja olisi ollut sitä myös HIFK:ssa.

HIFK:n jälkeen hän pelasi kaksi hyvää kautta kasvattajaseurassaan Kärpissä, jossa oli aiemmin ollut voittamassa jo kahta mestaruutta. Mutta sitten seurasi pari huonoa ja vaihtelevaa kautta niin KHL:ssä, Kärpissä kuin Ruotsissa.

– Niitä tulee kaikille. Näkemykset ja roolit eivät kohdanneet. Tuntui siltä, ettei päässyt pelaamaan vahvuuksillaan.

KooKoohon hän siirtyi vuonna 2015 eli pelasi Kouvolassa kaksi kautta. Varsinkin viime kausi oli erinomainen.

– Sain olla terveenä. Nyt oli oikea ruutu, itseluottamus oli koko ajan hyvällä tasolla ja sain roolin, joka sopi minulle todella hyvin. Keskushyökkääjäni vaihtui paljon, kun meillä oli niin paljon loukkaantumisia. Jarkko Malinen oli siinä alkukaudesta ja Josh Green, kun oli pelinkuntoinen. Nyt meillä on IFK:ssa monta Kouvolasta, kun Malisen lisäksi on vielä puolustaja Ryan O’Conner. Mutta nyt pelataan IFK:n puolesta.

– Meillä on innokas, työteliäs ja sitoutunut joukkue. Pelaamme modernia, aktiivista ja nopeaa jääkiekkoa. Joukkueessa on monipuolisia ja erilaisia taitoja. Meitä on turha mitata noilla piruettitaidoilla. Niillä ei tee enää mitään, Haataja sanoi.

HIFK:hon takaisin toi haaste. Loma on ollut pitkä ja Haataja odottaakin innolla pelien alkamista ja Tampere Cupia.

– Uran viimeisinä vuosina on hienoa saada vielä kunnon haaste. Niitä tässä kuitenkin haetaan. Meillä loppui KooKoossa pelit jo maaliskuussa, joten kesä on ollut pitkä. Innolla olen odottanut sitä, että taas pääsee pelaamaan.