Haapalan ei tarvitse seurata jännityskamppailua pikkutakki päällä – myös Mikkola saa pelata

Henrik Haapala hyökkää Tappara–KalPa-ottelusarjan kolmannessa kamppailussa kolmosketjussa Otto Rauhalan ja Jere Karjalaisen rinnalla. Ruutu on ollut tasaviisikoilla sama kaikissa playoff-peleissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Liigan puolivälierien osattiin odottaa värikkäitä ja kuumia, mutta harva taisi povata kiukaan kihisevän lämpimänä Tapparan ja KalPan kohtaamisissa.

Viime kauden finaalijoukkueet ovat lyöneet löylyä kaksi käsin. Otteluparin kahta ensimmäistä ottelua on pitänyt jälkiperata Liigan valvovia elimiä myöten. 

Perjantai-illan lämminhenkinen kamppailu vei kaksi tilannetta päävideotuomarien arvioitaviksi.

Valtakunnalliseksi puheenaiheeksi noussut Henrik Haapalan kampitus-ulosajo ei aiheuttanut lisäsanktioita. Liiga tiedotti, että tilanne ei etene Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Haapala kolhi ohi luistellessaan KalPan Santeri Lukkaa, joka oli menossa juhlimaan maalia. Haapala sai suihkukomennuksen eikä Lukka pelannut ottelua loppuun.

– Se oli rohkea vihellys. Matka jatkuu, se oli siinä. Kaksi ja puoli erää pelasimme hyvin, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tiivisti.

Lauantaina Hakametsässä Lukka on jälleen kuopiolaisten kokoonpanossa. Hänet on merkitty kolmospariin Otto Leskisen vieruskaveriksi.

Myös Tapparan Niko Mikkola selvisi "olegznarok"-tyyppisestä käytöksestään ilman lisärangaistuksia.

Liiga tiedotti päävideotuomarin tutkineen myös tämän tapauksen. Käsittelyyn viime kauden kotikaukalossaan pelanneen Mikkolan "tapaus" eteni otteluvalvojan pyynnöstä.

Mikkola näyttää Liigan mukaan ”kurkunleikkausliikettä”, mutta tilanne ei etene Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.
 

Vaikka Haapala ei ole "pikkutakkivuorossa", kirvesrintojen kokoonpanosta riittää tekijämiehiä myös siviilivaate-osastolle. Viime kauden runkosarjassa 42 (19+23) pistettä takonut Teemu Nurmi ei edelleenkään mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Kultajuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Nurmi keräsi tehot 4+2. Sen sijaan Markus Nenonen on kokoonpanossa.

Torjuntavuorossa ovat Dominik Hrachovina ja Niko Hovinen. Lauantailöylyissä oikeutta jakavat  – ja tunteita hillitsevät – Stefan Fonselius ja Lassi Heikkinen.

Kolmas puolivälierä Tappara–KalPa Tampereen Hakametsässä kello 17.