Haapala yhä poissa Tapparan kokoonpanosta – miehistöissä yksi vaivainen pikkumuutos

Jukka Rautakorpi ja eilisen ottelun pelikahvit. Tänään Tappara lentää tutusta Hakametsästä Kuopioon, missä välieräpaikka on keskiviikon tapaan katkolla kirvesrinnoille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara hakee puolivälieräsarjan neljättä voittoaan KalPasta ilman Henrik Haapalaa. Viime kauden pörssikuningas puuttui kokoonpanosta myös keskiviikon tappiollisessa kotiottelussa.

Tehohyökkääjä Haapala oli keskiviikkona normaalista aamujäillä ja kävi kaukalossa myös itse ottelun alkuverryttelyssä, mutta ei pelannut ottelussa.

Onko hän mukana torstaina?

–En pysty sitä nyt sanomaan. Ei ollut kaukana pelaaminen nytkään, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi keskiviikon taiston tauottua.

Viime kevään kultajuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Haapala keräsi 16 ottelussa 9 (2+7) tehopistettä. Kausi jäi kesken laiturin loukkaannuttua Sami Mutasen taklauksesta.  Samalla myös MM-kisat jäivät kovavireiseltä tehopelaajalta väliin.

Pohjois-Amerikasta kesken kauden palannut Haapala olisi tervetullut lisä kirvesrintojen kokoonpanoon.

– Pannaan rohdot kuntoon ja mies kaukaloon, Rautakorpi suunnitteli.

Torstain kokoonpanossa Haapalan nimeä ei kuitenkaan näy. 

– En minä sitä päätöstä tee, Rautakorpi korosti.

Kiirastorstain kokoonpanot ovat sekä KalPan että Tapparan osalta lähes identtiset eiliseen verrattuna. KalPa lähtee otteluun täsmälleen samalla ryhmityksellä kuin keskiviikkona. Tapparan ainoa muutos on se, että rightin laiturit Kristian Kuusela ja Sebastian Repo ovat vaihtaneet paikkoja.

Kuusela viilettää ykkösketjussa Tomas Záborskýn ja Matti Järvisen rinnalla. Repo rouhii kakkosessa Jukka Peltolan ja Jan-Mikael Järvisen vieressä.

Rautakorpi huomautti, ettei hänen joukkueensa pelannut huonosti, vaikka tulos oli heikko.

– Ei ottelu meiltä missään nimessä huono ollut. KalPalla ei ollut muita paikkoja kuin nuo, mistä tekivät maalinsa. Se ensimmäinen maali oli sellainen lepakko – ja toinen tuli vastahyökkäyksestä.

– Maalit tietysti ratkaisevat, mutta emme me pelillisesti huonompia olleet, Rautakorpi korosti.

Tapparan joukkue lentää totuttuun tapaan Kuopioon. Matkustusmuoto antaa tamperelaisille mahdollisuuden normaalirytmiseen aamujäähän ja ruokailuun kotoisassa Hakametsässä, koska lentokentälle ei tarvitse suunnata ennen kuin iltapäivällä kello 14 jälkeen. 

Rautakorven katse oli jo keskiviikkoiltana tiiviisti lähitulevaisuudessa.

– Nopeasti vain pitää päästä eteenpäin. Nämä ovat playoff-pelejä parhaimmillaan.