Game sevenin pääsyliput vietiin käsistä

Kärppien toimistolla Urheilukatu viitosessa Oulussa oli aamupäivällä täysi härdelli. Ulos asti venynyt penkkiurheilijoiden jono piti toimiston väen kiireisenä.

– Kaikki merkit viittaavat siihen, että lauantain ottelu on loppuunmyyty (6614), Kärppien toimistopäällikkö Hanna-Kaisa Lyytikäinen visioi.

– Vanhaa ilmaisua käyttäen liput viedään käsistä, Lyytinen sanoi perjantaina iltapäivällä.

Kaikki istumapaikat (31–38 euroa) olivat perjantaina iltapäivällä myyty, mutta Lyytikäinen muistutti, että jo varattuja lippuja saattaa palautua myyntin.

– Niitä kannattaa seurata ticketmaster.fi -sivulta. Kyllähän ihmiset ostavat nykyään netistä enemmän kuin täältä toimistolta.

Myös seisomapaikat (10–15,50 euroa) näyttivät ticketmaster.fi -sivulla perjantaina iltapäivällä ”ei oota”.

"Lauantain ottelun voittaja pääsee finaalisarjaan Tapparaa vastaan, kun taas häviäjä pelaa pronssiottelun TPS:aa vastaan ensi viikon lauantaina." 

Kärppien ja HIFK:n välinen seitsemäs välieräottelu pelataan Oulussa lauantaina. Se on tässä sarjassa järjestyksessään neljäs Oulussa. Arkipelit ovat innostaneet paikallisia varsin heikosti (4447 ja 5094), mutta edellinen lauantaipeli (6425) sai jo kansan liikkeelle.

Helsingissä kolme ottelua vetivät mukavasti 7837, 8200 ja 8018 maksanutta katsojaa.

Lauantain ottelun voittaja pääsee finaalisarjaan Tapparaa vastaan, kun taas häviäjä pelaa pronssiottelun TPS:aa vastaan ensi viikon lauantaina. Jos voittaja on Kärpät, tiistaina pelataan Oulussa. Jos taas finaaliin pääsee HIFK, ensimmäinen finaaliottelu on tiistaina Tampereella.

"Jos vuosi on hyvä, mestari saa jopa 200 000 euroa riihikuivaa, mutta ns. huonona vuonna se voi olla puolet vähemmän."

Pudotuspelien pääsylipuista 1. kierroksella ja puolivälierissä kotijoukkue saa pitää tulot itse. Välierien, finaalien ja pronssipelin tulot lyödään yhteiseen pottiin, ja lopullisten sijoitusten perusteella ne jaetaan joukkueille näin: mestarille 23 prosenttia, hopeamitalistille 21, pronssimitalistille 18 ja neljänneksi sijoittuneelle 15 prosenttia jne...

Potin suuruus on suoraan verrannollinen hallien kokoon ja pelien määrään. Jos vuosi on hyvä, mestari saa jopa 200 000 euroa riihikuivaa, mutta ns. huonona vuonna se voi olla puolet vähemmän.

Suurien liigaseurojen toimitusjohtajat eri puolilla Suomea ovat siellä sun täällä todenneet, että jakoperuste ei ole taloudellisesti hyvä tai kannattava.