Fredrik Norrenan ja Per Savilahti-Naganderin jälkipeli tuotti TPS:n joukkueenjohtajalle käytösrangaistuksen

SaiPan ja TPS:n välienselvittelyssä taottiin tukussa muutakin kuin maaleja. Kaksi SaiPan pelaajan turkulaisvastustajan päähän osunutta taklausta etenevät kurinpidon tutkittavaksi.

Viime kevään TPS:ssä lainamiehenä pelannut Per Savilahti-Nagander sai kuumennettua silloinkin TPS:n joukkueenjohtajana toimineelle Fredrik Norrenalle käytösrangaistuksen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelin päätteeksi TPS:n joukkueenjohtaja Fredrik Norrena ja SaiPan puolustaja Per Savilahti-Nagander poistuivat kaukalosta keskenään suuta soittaen. Tuomaristosta ei löytynyt ruotsin kielen taitoista viirupaitaa sanailua tulkkaamaan. Norrenan otettua avukseen käsimerkit tuomitsi Jari Levonen tälle 20 minuutin joukkuerangaistuksen, joka sinänsä tuskin tuottaa jälkimaininkeja.

– Laitoin kädet pään päälle ja näytin eleellä, että hänellä (Savilahti-Nagander) oli vähän ylimieliset kommentit. Heh, olihan se 44-vuotiaalta tietysti hieman lapsellista, naurahti Norrena pölyn laskeuduttua.

– Olemme pelanneet Perin kanssa vastakkain. Ei tämä mikään iso asia ole, kuittasi äidinkielenään ruotsia puhuva pietarsaarelaissyntyinen Norrena.

Otteluvalvoja Jyrki Ingman ei löytänyt kuumatunteisesta pelistä ylimääräistä raportoitavaa, koska Cody Kunykin (Tepsin Mark Fraseriin) ja Kalle Maalahden (Tepsin Teemu Väyryseen) kohdistamat päähän osuneet taklaukset menevät 2+10 minuutin jäähyinä automaattisesti SM-liigan kurinpidon tarkistettavaksi. Kunykin taklauksen jälkeen jäältä siivottiin Fraserin verta, joten jäähynä 2+10 minuuttia tuntui oudolta.

Toisen erän lopulla näytti hetken siltä, että TPS:n pakkipelote Fraser kääntää ottelun kulun hölmöllä jäähyllään. Fraserille oli tulossa kaksiminuuttinen estämisestä eli kiekottoman pelaajan taklaamisesta. Kun SaiPan Curtis Hamilton kävi tuuppaamassa Fraseria, antoi tepsiläinen Hamiltonille näyttävän nyrkiniskun päähän.

SaiPa tasoitti pelin 3–3:een Fraserin ylimääräisen kakkosen aikana.

Turkulaisista jatkuvissa jälkipeleissä oli tietysti myös Ilkka Pikkarainen. Kun päätuomari Levonen välillä vihelsi ylimääräisen kerran ja näytti Pikkaraiselle, että nyt riittää, laitahyökkääjä nosti peukun ylös ja liukui vaihtopenkin suuntaan.

SaiPan kuumennuksen kohteena luulisi olevan Pikkaraisen ketjukaverin Jonne Virtasen, joka tuntuu kestävän hyvin pienen irvailun. Virtaselle, 30, tuli sentään yhdeksän vuotta sitten äkkilähtö SaiPasta pelaajan roolista, kun hän tappeli baarissa SaiPan juniorivalmentajan kanssa.