Eteläsavolaiset valtaavat Nordiksen helmikuussa

Jukurien toiveet jääkiekkoliigan pudotuspelipaikasta sulivat jo runkosarjan puoliväliin mennessä, mutta mikkeliläisten huumoria ja idearikkautta masentava syksy ei lannistanut.

Tällä kaudella Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotkan masinoivat markkinointitempaukset tuntuvat onnistuneen paremmin kuin joukkueen esitykset kaukalossa. Kuva: Pasi Peltola

Jukurit on rakentanut yhteistyökumppaniensa kanssa eteläsavolaisille retken vieraspeliin Helsinkiin torstaiksi 8. helmikuuta. Mikkeliläisyritykset lunastivat Helsingin IFK:lta tuhat (1000) pääsylippua peliin. Lippuja jaetaan Jukurien yhteistyöyritysten kautta monenlaisilla nettikampanjoilla, mutta niitä on jaossa vielä pelipäivänä Helsingissäkin Nordenskiöldinkadun hallille parkkeeraavasta Savonlinjan saunabussista.

– Siellä on lippuja jaossa vaikka helsinkiläisillekin tiettyjä tehtäviä vastaan, virnistää Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

– Jukurit ei kuitenkaan ole tässä tempauksessa moottori vaan pikemminkin alusta yhteistyökumppaneillemme, Muotka painottaa.

Tunnuksella Saimaa parhaat on löydettävissä useampikin keino saada käsiinsä yksi Nordiksen matkan lipuista. Matkaan 8. helmikuuta lähtevät ainakin Jukurien faniryhmän Sarvisklubin fanibussi, Savonlinjan saunabussi ja vähintään neljä muuta linja-autoa.

Jukurit kohtaa HIFK:n illalla kotikaukalossaan Kalevankankaalla, mistä HIFK on hakenut kaikilla kolmella liigakeikallaan voiton (4–1, 1–0 ja 1–0). Sen sijaan Jukurit on voittanut Helsingissä kolmesta liigapelistään kaksi, molempien liigakausiensa ensimmäisen Helsingin pelin (2–1 ja 3–2).

Jukurit oli yli puoli kautta SM-liigan jumbosijalla. Kuntopuntarin kymmenen viime kierroksen kolmosena mikkeliläisjoukkue on kuitenkin noussut hätyyttelemään muita kellarikerroksen viisikossa olevia joukkueita.

Jukurien kotipelien yleisökeskiarvo (3127) on sarjan toiseksi heikoin, mutta joukkueen ankean syksyn huomioiden silti hämmästyttävän korkea.

Jukureissa ainakaan ei olla jämähdetty tarjoamaan perinteisiä kokemuksia. Jos Kalevankankaan hallissa ovat olleet kaikki yhdeksän aitioita ja kaksi kabinettia täynnä, on yritysasiakkaille tarjottu saunabussia.

– Pariinkin kertaan bussi on poiminut asiakkaat kyytiin, ajeluttanut ja saunottanut heitä pari tuntia ja tuonut sitten hallille peliä katsomaan, Muotka kertoo.

Saunabussi kulki menneenä kesänä Suomen läpi runsaasti julkisuutta saaneena Ville Haapasalon pitkä kuuma sauna -projektissa.

Mikkeliläiset kutsuvat kaiken lisäksi kaikki 8. helmikuuta pelattavan ottelut katsojat kahville Mikkelin torille lauantaina 9. kesäkuuta, jolloin pääsylipulla saa kello 10–12 torikahvit. Savolaisista kun on kyse, on vastuu kuulijalla arvuutella, kuuluuko tarjoukseen myös pulla.