Ensimmäisen Lukko-nollansa torjunut Kähkönen kuittasi toimittajalle - "Ai että junakin olisi mennyt jalkojen välistä"

Kaapo Kähkönen on löytänyt oivan torjuntavireen ja takaa Lukolle mahdollisuuden taistella pisteistä joka ilta. Kuva. Jukka Rautio

Kaapo Kähkönen pelasi perjantaina HIFK:ta vastaan ensimmäisen nollapelinsä Lukon paidassa. Liigauralla nolla oli Kähkösen toinen. Sen ainoan hän piti Bluesin paidassa 30.9.2015 HPK:ta vastaan.

Kähkönen vähätteli nollapelien merkitystä itselleen ja korosti sen olevan osoitus joukkueen hyvästä puolustuspelistä. Hän myönsi, että onnikin on alkanut hymyillä Lukolle.

- Onni on vähän sellainen asia, että se pitää ansaita. Kun pelaa huonosti, niin ei käy tuurikaan. Nyt kun ollaan pelattu vähän paremmin, on saatu pomppujakin, mutta tietenkin nekin menee pitkässä juoksussa tasan, Kähkönen sanoi.

Joka tapauksessa hän huokuu itseluottamusta saatuaan vastuuta Kari Heikkilän alaisuudessa. Kähkösen omien sanojensa mukaan se ei ole tosin tällä kaudella mihinkään kadonnutkaan, vaikka Ilta-Sanomien toimittaja yrittikin ehdottaa, että välillä kiekko ei tarttunut.

- Mikään ei tarttunut? Että junakin olisi mennyt jalkojen välistä jos olisi tullut päin, Kähkönen letkautti.

- Olen itse itseeni luottanut koko kauden ja luotan tästä eteenpäinkin. Omaan tekemiseen pitää keskittyä. Kun kaikki hoitaa oman ruutunsa, se on tuon näköistä, 20-vuotias veskari muistutti Lukon 4-0-voiton jälkeen.

Heikkilä totesi, että Lukko aikoo peluuttaa jatkossa molempia maalivahtejaan, mutta ei kertonut aloittaako Kähkönen vai viimeksi pelivuorollaan Ilvestä vastaan nollapelin torjunut Jakub Stepanek lauantaina Ässiä vastaan.