Ei hätää IFK, korvaajia Heiskaselle löytyy!

Helsingin IFK menettää puolustuksestaan parhaimmillaan yli 29 minuuttia ottelussa pelanneen Miro Heiskasen, 18, Leijonien olympiajoukkueeseen.

Heiskanen on jo dominoiva pelaaja ympäri kenttää, mutta kovin huolissaan helsinkiläisleirissä ei tarvitse olla.

HIFK:n Elias Ulanderin (44) pelit eivät jääneet syksyn harjoitusotteluihin, vaikkei hän pelannutkaan syys-lokakuun aikana kuin kolmessa liigaottelussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kuka oli edes kuullut ennen tätä kautta Elias Ulanderista? Herttoniemeläinen Ulander, 20, sai liigadebyytin nimiinsä viime kaudella, mutta viides liigaottelu kertyi tilastoihin vasta marraskuussa. Sen jälkeen Ulander ei ole taakseen katsellut.

– Kausi on mennyt aika lailla niin kuin odotinkin, kommentoi kolmospakkiparissa pelannut Ulander Kouvolassa, kun IFK oli murjonut KooKoon maalein 4–0.

Siis aika lailla niin kuin odotit!? Ja plusmiinuksesi on +11 (13–2). Olet siis ollut kaukalossa koko kauden aikana kahden vastustajan tekemän maalin aikana ja olet sentään pelannut 28 ottelussasi keskimäärin yli 11 minuuttia!

– Joo, mutta tulostakin pitäisi tehdä, virnisti Kouvolassa liigauransa kolmannen syöttöpisteen saanut Ulander.

HIFK on ajanut Ulanderia maltilla sisään joukkueeseen. Kouvolassa hänen peliaikansa oli 14.49. Ratkaisuhetket pelasivat kokeneemmat, mutta esimerkiksi Saku Salmela, 27, kulutti käytännössä vain vaihtopenkkiä. Ulander ja Juuso Salmi voittivat pelinsä KooKoota vastaan 3–0 oltuaan jäällä kaikki joukkueensa kolme maalia, joiden aikana KooKoon maalilla vielä seisoi Samu Perhonen.

– Onhan siinä ollut osittain hyvää tuuria. Olen sattunut välillä olemaan kaukalossa, kun kaverit ovat laittaneet kiekkoja vastustajan maaliin.

Valmennusjohtoa vaikeampaa Ulanderilla taitaa olla sukulaisiensa vakuuttaminen. Nimittäin sikäli, että he kaikki suostuisivat kannustamaan HIFK:n ja Kärppien peleissä helsinkiläisseuraa.

– Kotona porukat ovat jo kääntynyt IFK-laisiksi minun pelaamiseni takia. Vanhempanikin olivat alunperin Kärppien puolella, koska he ovat Haukiputaalta Oulun läheltä, Ulander hymähti.