Ei aivan kuin kuvitelmissa - Tappara-kasvatti debytoi Lukon paidassa sinivalkoista Ilvestä vastaan

Jesse Pelamo ei ollut kuvitellut, että debyytti Hakametsässä olisi Lukon paidassa sinivalkoista Ilvestä vastaan. Kuva: Jukka Rautio

Tampereen kiekkokoulut läpi käynyt Jesse Pelamo oli miettinyt monta kertaa pikkupoikana, miltä hänen debyyttinsä liigakentille näyttäisi. Se tapahtuisi Hakametsässä, hallissa, jossa hän on juniorina viettänyt lukuisia päiviä pelaamassa ja katsomassa esikuviensa otteita.

Sitä tuskin Pelamo osasi aavistaa, että avauspeli Hakametsässä ei olekaan tamperelaisseuran paidassa. Erikoismausteensa otteluun toi vielä se, että Ilves pelasi Suomi 100 -hengessä sinivalkoisissa.

- En tällaista osannut kuvitella, mutta suuri kunnia-asia Lukon paidassa tuolla oli olla. Perinteikäs seura kuitenkin.

Pelamo pelasi Ilvestä vastaan Lukon kolmoskentän keskushyökkääjänä, kun kolme sarjapistettä jäivät Tampereelle maalein 2-1.

Debyytti oli hänen mielestään hieno kokemus, vaikka tappio jäikin harmittamaan.

- En ihan parhaimmilleni itsekään tuolla kaukalossa päässyt.

- Kyllä sen heti huomasi, että tällä tasolla kaikki asiat tapahtuvat nopeammin. Vastustajat ovat yksinkertaisesti kovempia urheilijoita, kun porrasta alempana.

Ylöjärven Tapparan kasvatti ja Tampereen Tapparan vanhemmat juniori-ikäluokat läpi käynyt keskushyökkääjä on edennyt liigadebyyttiinsä pidemmän kaavan kautta.

Kookas, 191 senttiä pitkä hyökkääjä iski viimeisinä A-juniorikausinaan piste per ottelu -tahtia ja oli viimeisellä kaudella myös joukkueensa kapteeni.

Silti kaksi edellistä kautta ovat menneet eri Mestis- ja jopa Suomi-sarjan joukkueissa.

Tällä kaudella Pelamo on kuitenkin iskenyt KeuPassa niin vakuuttavat tehot, että Lukko halusi kokeilla 23-vuotiaan tamperelaisen kykyjä myös Liigassa.

Hän myöntää, että Keuruun kuuluisassa iglussa liigakomennukset eivät aivan joka päivä päässä pyöri.

- Tavoitteenahan se ammattilaisuus on tässä jo monta vuotta ollut. Ei niitä ajatuksia niin paljon arjessa ole, mutta kaikki tekeminen tähtää siihen päivittäin.

Näyttöpaikat tulevat usein yllättäen ja nopeasti, niin myös Pelamolle. Hän sai sunnuntaina soiton, hyppäsi autoonsa ja ajoi Raumalle.

Sopeutuminen Lukkoon oli nopeaa, sillä Pelamo pääsi samaan kämppään toisen Keuruulta tutun pelaajan eli Konsta Mesikämmenen kanssa.

Mestis-tuttu ei silti pystynyt estämään sitä, etteikö debyytin lähestyminen olisi innostanut ja jännittänyt tahtomattaankin.

- Maanantai-illalla olikin jo perhosia vatsassa, kun oli sellainen olo, että pelaisin tiistaina.