Dufva ilmoitti: "Jos joku ei tiennyt, niin Lukko pelaa mestaruudesta"

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva (vas.) ilmoitti Lukon hevoseksi mestaruustaistoon. Joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen peukuttelee muuten vaan. Kuva: Jukka Rautio

Jukurien valmentaja Risto Dufva oli varsin hövelillä tuulella perjantain lehdistötilaisuudessa, vaikka hänen joukkueensa hävisikin Lukolle lukemin 2-3. 

- Jos joku ajatteli joskus, kun Jukurit pelasi kakkosdivisionaa ja Mestistä, että nähtäisiinpä täällä jonakin päivänä oikein hyvää liigajääkiekkoa, niin tänään sitä kyllä nähtiin. Tällä porukalla millä mekin pelaamme, moni nuori poika menee huimasti eteenpäin, Dufva pudotteli.

Varsinkin päätöserän esitykseen hän oli tyytyväinen. Jukurit lähti kirimään Lukon kahden maalin johtoasemaa, mutta sai lopulta palkinnoksi vain viimeisen minuutin kavennuksen. 

- Tuollaisella työmäärällä ja moraalilla kuin viimeisessä erässä pelaamme, niin kaikki tulokset otetaan vastaan. Jokainen voi mennä kotiin ja sanoa, että isi oli tänään töissä ja viettää vapaata viikonloppua hyvin mielin.

Jukurien kakkosvalmentaja Juuso Hahl linjasi pelin yhdeksi avainasiaksi, miten Jukurit pääsee pois Lukon karvauksen ja ylipäätään liikkuvan hyökkäysalueen paineen alta. No, ei pariin erään kovin hyvin.

- Eihän tässä nyt ensimmäistä kertaa miekkailla Virran valmentamaa joukkuetta vastaan. olen nähnyt tuon deja-vun muidenkin joukkueiden kanssa. Pääsimme ajoittain, mutta emme ole ainoa joukkue, jolla on Lukon hyökkäyspelin kanssa haasteita, Dufva myönsi.

Virne suupielessä Pekka Virralle irtosi lisääkin kehuja. Ottelun yhdeksi kulminaatiopisteeksi muodostui Lukon päävalmentajan ajassa 24.08 ottama aikalisä. Pian sen jälkeen Lukon nelosketju kävi järjestämässä 1-3-voittomaalin.

- Vanha kettu pisti pelin poikki ja sanoi varmaan rumia vaihtoaitiossa. Tai ainakin vastustaja teki meidän kannalta sen jälkeen rumia tekoja, Dufva tokaisi.

- Päästä päähän on kiva mennä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kun ruvetaan oikeasti voittamaan, Virta kuittasi.

Virta ei voitosta huolimatta vitsaillut.

- Ei kevennellä mitään, ettei tule väärinkäsityksiä. Toki tulos keventään meidän oloa tappioputken jälkeen. Erilaisia vaiheita ja momentumeja peliin mahtui, mutta tämän värisellä pikkutakilla olen sitä mieltä, että ansaittiin voitto, Virta sanoi, eikä kyllä nähnyt väärin. 

Oli Dufvalla vielä lopuksi ilmoitusluonteistakin asiaa.

- Jos joku ei sitä vielä tiennyt, niin Lukko pelaa mestaruudesta, hän heitti.

RD jos kuka tietää kyllä neljä vuotta Lukkoa valmentaneena, millaiset menestysodotukset Raumalla on. Mitali on minimi, mestaruus pakkomielle. Ilmankos Virta on yrittänyt painottaa pitkäjänteistä prosessia, eikä ottanut tarjottua suosikinviittaa harteilleen.

- Ai pelataanko me mestaruudesta? Minä en tiennyt, Virta hymähti.