Curtis Hamilton tyytyväinen SaiPa-siirrosta: "Minun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään"

Curtis Hamilton on palannut tehokkaasti viime kaudelta tuttuun keltamustaan peliasuun. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Curtis Hamilton on palannut tehokkaasti viime kaudelta tuttuun keltamustaan peliasuun. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

SaiPan ratkaisupelaaja 3-2-voitossa Ilveksestä Hakametsässä oli vasta kolmatta otteluaan mustakeltaisessa peliasussa tällä kaudella pelannut kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton.

Syksyn pelaamatta ollut ja viiden ottelun Tappara-vierailun jälkeen SaiPaan päätynyt laituri iski ottelussa tehot 1+1.

- Tämä oli hyvä peli meiltä. Ensimmäinen erä oli todella hyvä, mutta toinen meni meiltä lähinnä vain pelaillessa. Onneksi pystyimme pelaamaan lopun hyvin ja saimme tästä voiton, Hamilton arvioi SaiPan esitystä.

Kaiken kaikkiaan Hamilton on nyt pelannut tällä kaudella 12 ottelua. SaiPassa kolmessa ottelussa tehdyt neljä tehopistettä kertovat kuitenkin pelikunnon olevan kohdillaan.

- Pelini on mielestäni ihan hyvällä tolalla. Saan pelata sellaisessa roolissa kuin haluan, ja mielestäni täytän sen ihan hyvin. On kiva pelata taas.

Olen tyytyväinen että sain mahdollisuuden tulla SaiPaan.

Tappara-fanit odottivat edelliskaudella Liigassa kovia tehoja iskeneeltä kanadalaiselta näyttöjä, mutta lopulta näytönpaikkaa kirvesrintaryhmässä ei irronnut. Viidessä pelaamassaan ottelussa 27-vuotias kanukki sai peliaikaa yhteensä vain nelisenkymmentä minuuttia.

- En päässyt pelaamaan kovin paljon. Mutta heillä on todella kova joukkue, ja nämä ovat varmasti vaikeita päätöksiä johdolle, Hamilton selittää.

- Toki odotin pelaavani enemmän, mutta vaikutti siltä, että he yrittävät kovasti saada pakkaansa kasaan. Mutta tämä on bisnestä, enkä ota sitä henkilökohtaisesti. Olen tyytyväinen että sain mahdollisuuden tulla SaiPaan.

Paluu takaisin viime kaudelta tuttuun lappeenrantalaisseuraan oli helppo.

- Kun kuulin että SaiPa on kiinnostunut, minun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään. Suurin osa henkilökunnasta ja joukkuekavereista on tuttuja, joten tänne oli helppo tulla.

Hamilton siirtyi viime kaudella SaiPasta TPS:ään lappeenrantalaisten aloitettua tyhjennysmyynnit pudotuspelimahdollisuuksien mentyä keväällä. Tämän kauden joukkue onkin kanadalaisen mielestä huomattavasti viime vuotta kovempi.

- Mielestäni SaiPa on nyt nopeampi joukkue ja peli paremmin organisoitua kuin viime vuonna. Tuohimaa on myös pelannut maalilla loistavasti. Meillä on mahdollisuudet ihan mihin vain tällä kaudella.

Hamilton aloitti kautensa Sveitsissä pelaamalla Spengler Cupissa Kanadan maajoukkueessa. Paikkaa olympiajoukkueesta ei auennut, mutta kaudenaloitusturnaukseksi se sopi Hamiltonille hyvin.

- On aina hienoa pelata Kanadalle. Turnauksessa oli paljon hyviä pelaajia ja tempo oli todella kova. Se oli minulle oikeastaan kaudenaloitusturnaus, joten se auttoi paljon. Ja mahtavaa oli tietysti sekin, että voitimme koko turnauksen.

NHL-pelaajien jääminen pois Pyeongchangista on Kanadan mestaruusmahdollisuuksille pieni kolhu, mutta Hamilton uskoo silti maanmiehiinsä.

- Kanada on aina kova. Siellä on todella kova joukkue, ja uskon että turnauksesta tulee todella viihdyttävä. Aion katsoa kaikki pelit, jos vain ehdin.