Chris VandeVelde haluaisi tulla takaisin Lukkoon ensi kaudella

Chris VandeVelde kertoi viihtyneensä perheensä kanssa Raumalla. Kuva: Jukka Rautio

Reilu kuukausi sitten Chris VandeVelde arvioi, että menossa on yksi hänen uransa hauskimmista kausista. Ilosta tuli kuitenkin lyhytaikainen.

Amerikkalaishyökkääjä aloitti kautensa myöhemmin kuin koskaan aiemmin, sillä hän odotti syksyllä pitkään sopivan pelipaikan löytämistä.

Hän hyväksyi lopulta Lukon tarjouksen ja muutti Raumalle joulukuun alussa. Pelit alkoivat myöhään, mutta ne myös loppuivat aikaisin. Jo viime sunnuntaina oli hyvästien aika.

VandeVelde loukkaantui viime viikon keskiviikkona, kun Lukko pelasi HIFK:ta vastaan Helsingissä. Hän sai kovan laukauksen käteensä.

Käsi murtui, ja se pitää leikata. Pelit on tältä kaudelta pelattu.

– On hullua, että tämä loppuu tähän. Kaikki kävi niin äkkiä, VandeVelde tunnelmoi Kiekkoareenalle ennen lähtöään. 

– Perseestä, että kausi loppuu tässä kohtaa.

VandeVelden käsi leikattiin tällä viikolla Philadelphiassa. Toipumisajaksi on ennustettu kaksi kuukautta.

Mies pakkasi mukaansa sekä perheensä että kaikki tavaransa. Hän lähti Yhdysvaltoihin jäädäkseen.

Kuitenkin sekä Kiekkoareenan haastattelussa että Lukon julkaisemalla videolla VandeVelde sanoo saman asian. Hän haluaisi tulla takaisin Raumalle. 

– Ehdottomasti pidin ajastani täällä. Rakastaisin mahdollisuutta tulla takaisin, mutta saa nähdä, mitä tapahtuu, VandeVelde mietti.

– Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Suomesta. Minua on kohdeltu täällä erittäin hyvin.

Kokenut amerikkalainen on pelannut NHL:ssä seitsemällä kaudella Edmonton Oilersin ja Philadelphia Flyersin väreissä, joten hän on mediakoulutusten marinoima. Hän osaa varmasti asetella sanansa sopivasti.

Puheissa on silti takana myös totuutta. VandeVelde on haastattelujen ulkopuolellakin viestittänyt, että hänen oli hyvä olla Lukossa.

Siitä on kuitenkin vielä matkaa jatkosopimuksen tekemiseen.

Lukko on jo aiemmin kiinnittänyt neljä kärkiketjujen laitahyökkääjää ensi kauden joukkueeseensa. Paikat on laskettu Toni Koivistolle, Janne Keräselle, Ville Vahalahdelle ja Lauri Tukoselle.

Tosin Keräsen – kuten myös sentteri Arttu Ilomäen – sopimuksissa on optiot.

– Jos tulen takaisin Suomeen, toivon oppivani suomea vähän nykyistä paremmin, VandeVelde naurahti.

Suomessakin on muitakin vaihtoehtoja kuin Lukko. Syksyllä VandeVelde neuvotteli ainakin yhden toisen liigaseuran kanssa ja sai myös rahakkaita KHL-tarjouksia.

Nyt hän on todistanut pystyvänsä tuloksentekoon eurooppalaisissa kaukaloissa. Työmyyränä NHL:ssä uraa luonut hyökkääjä keräsi 278 pelissä pistesaldon 6+10=16.

Tehot tulivat yhdessä ryppäässä, sillä VandeVelde jäi kauden viidessä viimeisessä pelissään ilman pisteitä.

– Ensimmäiset viisi tai kuusi peliä olivat vaikeita, ne menivät totutellessa, VandeVelde kertoi.

– Mutta sain pelata isoja minuutteja joka pelissä. Sain pelata ylivoimaa ja alivoimaa. Nautin pelaamisesta. Olen todella iloinen, että päätin tulla tänne.