CHL tavoittelee lopputurnausta ja peliä NHL-joukkuetta vastaan

Toistaiseksi Juho Keränen ei ole päässyt kokeilemaan KHL- tai NHL-maalivahtien virettä, kun yllä on ollut Kärppien CHL-paita. Idän ison kiekkoliigan joukkueet kuitenkin halutaan mukaan Mestarien liigaan. Kuva: Joonas Salo

Finaali suurkaupungissa? Mestaruus lopputurnauksessa? KHL mukaan? Victoria Cup eloon eli NHL-seuran kohtaaminen? CHL:llä on toimitusjohtaja Martin Baumannin mukaan suuria suunnitelmia.

Hän kertoi niistä CHL:n jakamassa lehdistötiedotteessa eilen. Baumann vertasi tilannetta jalkapalloon.

– Jalkapallon Mestarien liigassa finaali on todella iso tapahtuma ja sen järjestämisestä kilpailevat joka vuosi kaikki Euroopan suurkaupungit. Mietimme jo finaalin järjestämistä isoon kaupunkiin kuten Lontoo, Berliini tai Praha. Olemme miettineet myös tällaista kuin ”Final Four” kuten käsipallossa aikaisemmin. Päätöksiä ei ole tehty kuitenkaan vielä, hän sanoi tiedotteessa.

– Tavoitteemme, että pystyisimme jatkossa kertomaan vuotta aikaisemmin, missä finaali pelattaisiin. Vielä on kuitenkin liian aikaista tällaiseen, Baumann jatkoi.

Tällainen ”Final Four” -systeemi on erittäin yleinen kansainvälisessä urheilussa. Se on ollut paljon käytössä myös jääkiekossa.

KHL ei ole toistaiseksi osallistunut CHL:ään, mutta tämä asia pyritään muuttamaan mahdollisimman pian.

– Mitä tulee KHL:ään, niin kymmenen vuoden päästä on ”must”, että he ovat myös CHL:ssä, Baumann sanoi haastattelussa.

Victoria Cup on pelattu vain kahdesti. Siinä NHL-joukkue on kohdannut Euroopan ykkösseuran. Ensin vuonna 2009 New York Rangersin voitti Bernissä Metallurg Magnitogorskin, joka oli voittanut Euroopan Mestarien Cupin. Sitten vuotta myöhemmin Zürich Lions voitti Chicago Blackhawksin kotikentällään 2–1. ZSC oli ollut ykkönen silloisessa CHL:ssä. Tämän jälkeen cupia ei ole pidetty.

Nyt se on taas CHL:n mielissä.

– Iso tavoite jatkossa on myös, että miksi emme järjestäisi Victoria Cupia uudelleen? Missä NHL-joukkue pelaa CHL:n finalistia vastaan, Baumann totesi haastattelussa.