CHL:ssä ensi kaudellakin viisi suomalaisjoukkuetta

JYPin hieno menestys varmisti se, että ensi kaudellakin CHL:ssä on viisi suomalaisjoukkuetta. Tšekki oli tiukin uhkaaja. Jos se olisi mennyt ohi, niin Suomen osuus olisi ollut vain neljä. Näin olisi käynyt, jos liigassa olisi ollut tšekkiläinen finaali.

CHL:ssä on kuusi ns. perustajaliigaa ja näiden joukkuemäärä ratkeaa liigan pitämän rankingjärjestyksen mukaan. Ensi kaudella nuo määrät ovat samat kuin aiemmin. Siten Ruotsilla ja Suomella on viisi, Sveitsillä ja Tšekillä neljä sekä Itävallalla ja Saksalla kolme paikkaa.

Rankingissa huomioidaan maiden joukkueiden yleismenestys, jonka perusteella maat sijoitetaan paremmuusjärjestykseen. Mukaan otetaan neljä viime kautta, sitten että painoarvo putoaa aina vuosittain 25 prosenttia. Siten tämä kausi lasketaan täytenä, mutta kausi 2014–15 huomioidaan enää vain 25-prosenttisesti.

Tällä kaudella Suomi oli vasta neljäs Ruotsin, Tšekin ja Saksan jälkeen. Kun Suomi oli rankingin kahden ensimmäisen vuoden aikana kakkonen Ruotsin jälkeen, niin ensi kaudella vaaditaan jo laajasti hyvä menestys viiden paikan säilyttämisen. Yksi JYP ei enää riitä.

Perustajaliigoista tulee siis 24 joukkuetta. Loput pääsevät haastajaliigoista, joiden kiintiö on seitsemän paikkaa. Tämä on vielä hiukan auki, sillä CHL:n hallitus ei vielä ole saanut näiden maiden muodollista hyväksyntää. Tällä kaudella yksi joukkue oli näistä maista: Britannia, Norja, Puola, Ranska, Slovakia, Tanska ja Valko-Venäjä. Tuskin maihin mitään muutoksia tulee.

Mukaan pääse myös Continental Cupin voittaja. Se ratkesi viime viikonloppuna, kun valkovenäläinen Junost Minsk voitti turnauksen kotijäällään Tšižovka-Arenassa Minskissä.